Ο Αλέξης Τζακ Σπάροου και το επιτόκιο των νεκρών

Στην πέμπτη ταινία της σειράς, «Oι Πειρατές της Καραιβϊκής, οι νεκροί δεν λένε παραμύθια» ο Τζάκ Σπάροου ψάχνει για την Τρίαινα του Ποσειδώνα με την οποία θα νικήσει τον εχθρό του, τον Σαλαζάρ.


Στην Ελλάδα του 2017, ο Αλέξης Τζάκ Σπάροου ως αρχηγός των «πειρατών» Σύριζα – Ανελ, ψάχνει τον τρόπο να δείξει ότι, η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές. Προσοχή, να δείξει ότι δανείζεται όχι ότι μπορεί.

Δυο χρόνια πέρασαν από το 2015, όταν ο Αλέξης Σπάροου μαζί με τον Βαρουφάκη ( πειρατή Μαυρογένη), είχαν αναστατώσει όλη την Ευρώπη.

Τότε, ισχυριζόταν πως οι αγορές θα χορεύουν με νταούλια και ζουρνάδες. Δυο χρόνια μετά, ο Αλέξης Τζακ Σπάροου είναι από τους καλύτερους φίλους των αγορών και ειδικά των traders ομολόγων.

Ένας από αυτούς (Βill Bain Cnbc) με χαρά δηλώνει «ότι κι αν πιστεύεις για την Ελλάδα ή σας πω εγώ για αυτήν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα πρόκειται για μαι μαζική εκρηκτική επιτυχία.

«Ξεχάστε οτιδήποτε έχετε ακούσει για την εσωτερική πολιτική αστάθεια ή την διάσωση. Το νέο deal θα έχει την μεγάλη απόδοση 4 και στην οποία δεν μπορείς απλώς να αντισταθείς».

Όμως, ο Αλέξης Τζακ Σπάροου θα δώσει αμοιβή 0,15% στην Rothschild ( το μπόνους είναι άγνωστο) για να πουλήσει ομόλογα μ ένα επιτόκιο 4,40%– πρόκειται για ανταλλαγή του ομολόγου Α. Σαμαρά.

Μ άλλα λόγια, δεν χρειάζεται καν η Rothschild για να πουληθεί το ομόλογο. Το τελευταίο θα φύγει ,όπως το ζεστό ψωμί. Όποιος καίγεται για αποδόσεις θα έλθει μόνος τους. Η Rothschild, όμως, είναι συνδεδεμένη με την Ελλάδα από τις εποχές των πρώτων δανείων.

Γιατί, όμως, να δανειστεί η Ελλάδα με 4,40% όταν ο ΕSM με τόκο 0,89%; Δεν πρόκειται για δανεισμό των πειρατών Σύριζα – Ανελ, αλλά της χώρας. Δυο χρόνια μετά το μηδενισμό των τραπεζών ο Α. Σπάροου θα ταϊσει τους άπληστους της αγοράς ομολόγων και την Rothschild. Φοντύ.

Του Δημήτρη Παφίλα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Ο Αλέξης Τζακ Σπάροου και το επιτόκιο των νεκρών Ο Αλέξης Τζακ Σπάροου και το επιτόκιο των νεκρών Reviewed by Dexi Extrem on 7/17/2017 01:08:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: