27 Ιουλίου 2017

Η Μυρτώ της Πάρου πήγε στο ΟΑΚΑ -Χρειάστηκε οξυγόνο, οργή για την θέση που την έβαλαν [εικόνες]

Στο Ολυμπιακό Στάδιο βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης η άτυχη Μυρτώ (είχε χτυπηθεί άγρια στην Χρυσή Ακτή της Πάρου το 2012), για να παρακολουθήσει την αγαπημένη της ομάδα, την ΑΕΚ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Champions League.

Όμως η βραδιά δεν εξελίχθηκε όμως επιθυμούσε η ίδια και η μητέρα της, ο οποία έκανε μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook για όσα βίωσε η μικρή στο γήπεδο.

Η κατάσταση που επικρατούσε στις θέσεις των ΑμεΑ του γηπέδου ήταν αποπνικτική, όχι μόνο για την Μυρτώ αλλά και για τους υπόλοιπους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το ματς.

Όπως περιέγραψε η μητέρα της Μυρτούς, Μαρία Κοτρώτσου, ο χώρος που προβλεπόταν για τα ΑμεΑ ήταν ένα απομακρυσμένος χώρος, όπου ούτε ο αέρας δεν έφτανε. Δεν υπήρχε χώρος για τους συνοδούς, ενώ πολλοί αναγκάστηκαν με παγάκια να ανακουφίσουν τους ανθρώπους τους!


Η ίδια αναγκάστηκε να βάλει μέχρι και οξυγόνο στην Μυρτώ.

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ σήμερα αγώνας ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Η ΜΥΡΤΩ στις θέσεις για ΑΜΕΑ, ένα απομακρυσμένο κλουβί στο βάθος που ούτε ο αέρας φτάνει. Αναγκαστικά βάλαμε ΟΞΥΓΟΝΟ. Λυπάμαι πολύ ……αυτή είναι η αντιμετώπιση της Ελλάδας στα ΑΜΕΑ το 2017. Κοινοποίησε το να το δουν όλοι», έγραψε η ίδια στο facebook.

Δείτε τις φωτογραφίες:


Λίγες ώρες μετά η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε επίσημα θέση και μάλιστα επικοινώνησε με την οικογένεια της Μυρτούς για να εξηγήσει για το πρόβλημα που υπάρχει στους χώρους του ΟΑΚΑ.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η Ενωση υποστηρίζει ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι στα ευρωπαϊκά ματς τα ΑμεΑ δεν επιτρέπεται να είναι εντός γηπέδου λόγω των κανονισμών της UEFA και παραδέχθηκε ότι εκεί που είναι οι θέσεις τους στο ΟΑΚΑ είναι όντως προβληματικές για όλους. Κάτι που εξηγήθηκε στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας, με την μητέρα της να δείχνει κατανόηση για όσα άκουσε.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ στα παιχνίδια που έχει η ίδια την ευθύνη της διοργάνωσης του αγώνα, έχει θέσεις για ΑμεΑ σε μια πλατφόρμα στη θύρα 13B και είναι ικανοποιητικότερη η κατάσταση αλλά στα ευρωπαϊκά ματς δεν γίνεται ελέω… UEFA. Μάλιστα στην ΑΕΚ όπως στην Θύρα 5 υπήρχαν σκέψεις για φέτος να μην βγάλει διάρκειας και στη Θύρα 13 αλλά τελικά δεν το έκανε ακριβώς γιατί εκεί μπαίνουν τα ΑΜΕΑ και δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα με τον χώρο και τις ανέσεις τους.