12 Ιουλίου 2017

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πρόταση εξόδου της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σε ανακοίνωση για την πρόταση εξόδου της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.


Στην ίδια ανακοίνωση, το Μαξίμου επιτίθεται στη ΝΔ. «Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένος έδαφος της πενταετίας 2010 – 2015», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018».

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών περιέγραψαν την πρόταση της Κομισιόν ως ένα ακόμη βήμα προς την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ομαλότητα.

«Η Ελλάδα γυρνά σελίδα και η κυβέρνηση εισέρχεται με σταθερό βηματισμό στο κεφάλαιο της υλοποίησης ενός σχεδίου κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης ανάπτυξης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ.