12 Ιουλίου 2017

Σάλος με… «φασιστική» παραλία στην Ιταλία, όπου κυριαρχεί η νοσταλγία για το Μουσολίνι

Σάλος με… «φασιστική» παραλία στην Ιταλία, όπου κυριαρχεί η νοσταλγία για το Μουσολίνι
Ο υπεύθυνος της παραλίας ανήρτησε προκλητικές πινακίδες για θαλάμους αερίων
«Τάξη, καθαριότητα, πειθαρχία, αυστηρότητα» είναι οι κανόνες που πρέπει να τηρούν οι λουόμενοι στην παραλία Chioggia, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τη Βενετία.


Τους κανόνες επιβάλλει ο επικεφαλής του ομίλου της παραλίας, o οποίος εφαρμόζει τα πρότυπα του φασισμού και είναι δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Mπενίτο Μουσολίνι.

Κατά την άφιξη τους, οι λουόμενοι της παραλίας και οι επισκέπτες ενημερώνονται για τους κανόνες που πρέπει να τηρήσουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για chioggia mussoliniΗ αποκάλυψη την Κυριακή σόκαρε τους Ιταλούς και είχε σαν αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας. Εκεί ανακάλυψαν αφίσες που εξυμνούν τον Ντούτσε, φασιστικά πανό και επιγραφές με φράσεις όπως: «Σε μια χώρα που δοκιμάζεται από τους χυδαίους θεσμικούς κλέφτες, ορίστε οι κανόνες που λείπουν: τάξη, καθαριότητα, πειθαρχία, αυστηρότητα».

Στην πρόσοψη στις καμπίνες όπου αλλάζουν οι λουόμενοι, είχε αναρτηθεί η επιγραφή «Απαγορεύεται η είσοδος, θάλαμος αερίων». Κι όλα αυτά υπό την μουσική υπόκρουση φασιστικών εμβατηρίων και φωτογραφίες με ρωμαϊκούς χαιρετισμούς,  που έγιναν γνωστοί από τους Ναζί.

Παρίσι, Μαρία Δεναξά
http://www.star.gr/kosmos/377951/salos-me-hellip-fasistikh-paralia-sthn-italia-opoy-kyriarxei-h-nostalgia-gia-to-moysolini