Αντίστροφη μέτρηση για χαλάρωση της ΠΟ@ΤΣΑΣ των capital controls - Tι θα αλλάξει

Ποιους θα αφορά - Ο σχεδιασμός της Τράπεζας της Ελλάδος

Θέμα ωρών είναι η χαλάρωση των capital controls, καθώς το μόνο που απομένει είναι η δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tovima.gr o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη αποστείλει την εισήγησή του στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις επικείμενες αλλαγές, οι οποίες θα αφορούν αποκλειστικά επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροποποιήσεις στους περιορισμούς θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις για άνοιγμα νέων λογαριασμών, ενώ θα αυξηθούν και τα όρια για την εκτέλεση εισαγωγών.

Παρά τις πιέσεις των τραπεζικών διοικήσεων για παρεμβάσεις στους συναλλακτικούς κανόνες των ιδιωτών, δεν αναμένεται τουλάχιστον στην παρούσα φάση κάποια αλλαγή.

Μεταξύ των αιτημάτων των τραπεζών περιλαμβάνονται η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης ως και 2.000 ευρώ κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού μήνα, το άνοιγμα λογαριασμού και η προσθήκη συνδικαιούχων ακόμη κι αν δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη, η αύξηση στο 60% του ποσοστού των εμβασμάτων από το εξωτερικό που μπορεί να αναληφθεί σε φυσική μορφή και ο διπλασιασμός του ορίου ελεύθερης αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, στις 2.000 ευρώ.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/antistrofi-metrisi-gia-chalarosi-ton-capital-controls-ti-allazi
Αντίστροφη μέτρηση για χαλάρωση της ΠΟ@ΤΣΑΣ των capital controls - Tι θα αλλάξει Αντίστροφη μέτρηση για χαλάρωση της ΠΟ@ΤΣΑΣ των capital controls - Tι θα αλλάξει Reviewed by Dexi Extrem on 7/28/2017 07:11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: