21 Ιουλίου 2017

Μύκονος: Celebrities, «Ράμπο» της ΕΛ.ΑΣ. και πληρωμένες καλλονές

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν αιφνιδιαστικά και περνούν από κόσκινο αστυνομικούς και δημόσιους λειτουργούς ελέγχοντας για μίζες την ώρα που τα πρακτορεία συνοδών στέλνουν συνεχώς καλλονές προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των Αράβων που πληρώνουν αδρά
Μπορεί στη Μύκονο να βασιλεύουν η glam υπερβολή και οι Αραβες, υπάρχει όμως και μια άλλη, πιο σκοτεινή πλευρά με παρανομίες κάθε είδους και ανώνυμες καταγγελίες για μίζες και δωροδοκίες. Με απόλυτη μυστικότητα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ημέρες στη Μύκονο, προκειμένου να εξετάσει ενδελεχώς αστυνομικούς και έτερους δημόσιους λειτουργούς για διάφορες υποθέσεις, μετά από σωρεία καταγγελιών.

Οι «αδιάφθοροι» φέρονται να κατέφτασαν στο Νησί των Ανέμων στις αρχές της εβδομάδας και έπιασαν αμέσως δουλειά ελέγχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, το κατά πόσο είναι βάσιμες ανώνυμες καταγγελίες για διάφορα θέματα, όπως π.χ. αυτό που προέκυψε με τις πολεοδομικές άδειες τον περασμένο χειμώνα. Σύμφωνα με διαρροές το κλιμάκιο του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων παίρνει καταθέσεις από όλους τους αστυνομικούς του Τμήματος Μυκόνου αλλά και άλλους δημόσιους λειτουργούς.

Αυτό γίνεται ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο διερευνήθηκαν και εξετάστηκαν ενδελεχώς οι δεκάδες καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις -και όχι μόνο- σε όλο το νησί από όλες τις αρμόδιες αρχές. Πολλές από αυτές αφορούσαν κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Χώρα και στις παραλίες του νησιού, σε κάποιες από τις οποίες βασιλεύει ο νόμος του ιδιοκτήτη.


Η εκρηκτική Αλεσάντρα Αμπρόζιο (επάνω) και ο πολύς Λιούις Χάμιλτον
με τη συνοδό του



Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν, σύμφωνα με όσα διαχέονται, και άλλες υποθέσεις μετά από ανώνυμες καταγγελίες που έφτασαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για χρηματισμό και μίζες δημόσιων λειτουργών, προκειμένου να διευκολύνουν κάποιους να κάνουν τη «δουλειά» τους.
Οι μίζες

Κατά γενική παραδοχή, στο νησί επικρατεί χρόνια τώρα ένας αέρας παρανομίας σε ό,τι αφορά τη δόμηση ή την επέκταση επιχειρήσεων και κατοικιών, ενώ οργιάζουν οι φήμες για μίζες παντός είδους, προκειμένου όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Κάπως έτσι φτάσαμε, λένε πολλοί, να στήνεται ολόκληρο εστιατόριο πάνω στην άμμο μιας παραλίας κόβοντάς τη στην μέση, όπως συνέβη φέτος στο Καλό Λιβάδι. Κανείς δεν ξέρει αν η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ελεγχθεί για το αν έχει άδεια να στήσει τραπέζια κυριολεκτικά πάνω στην παραλία, σε ένα νησί όπου οι «κυνηγοί» του εύκολου χρήματος είναι είδος εν αφθονία. Ενας από αυτούς εξακολουθεί να πληρώνει τους πάντες μόνο με μετρητά, ακόμη και όταν κάποιοι -ελάχιστοι- του ζητούν επιταγές, μοιράζοντας χιλιάδες ευρώ κάθε εβδομάδα σε προμηθευτές και προσωπικό.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα λέγονται στα σοκάκια της Χώρας, όλα πλέον στο νησί λειτουργούν σε ένα καθεστώς όπου ο καθείς μπορεί ενίοτε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να υπολογίζει συνέπειες ή κυρώσεις οι οποίες σπάνια επιβάλλονται. Ο χαμός με τις πολεοδομικές άδειες, που κρατάει από τον χειμώνα, και οι δεκάδες καταγγελίες ακόμη και για δωροδοκίες φέρεται να έστειλαν το κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων στο νησί, προκειμένου να διαπιστωθεί τι πραγματικά συμβαίνει και να ξετυλίξει τον μίτο της Αριάδνης και σε άλλες υποθέσεις που καταγγέλθηκαν ανώνυμα πάντα και εικάζεται ότι αφορούν στον χρηματισμό δημοσίων υπαλλήλων.

Το αν και κατά πόσο είναι βάσιμες όλες αυτές οι καταγγελίες δεν είναι καθόλου εύκολο να διαπιστωθεί, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να βρεθούν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ώστε να δέσει η υπόθεση. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι σε μια Μύκονο που βουλιάζει από κόσμο πλέον και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα, ενώ κάποια τμήματα, όπως αυτό της Πολεοδομίας, υπολειτουργούν εδώ και μήνες. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας έρευνας, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. μπορούν να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού ή τραπεζικού απορρήτου, ενώ έχουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία όλων των αστυνομικών αρχών καθώς και σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Την ίδια στιγμή, πάντως, στη Μύκονο, εκτός από τους «αδιάφθορους», γίνεται παρέλαση επωνύμων του διεθνούς jet set αλλά και διάσημων καλλονών, ενώ η αναζήτηση για πολυτελείς κατοικίες και «συνοδούς» κυρίων είναι τεράστια.

Ο Λιούις, η Κένταλ και ένα σπίτι για τον Ντι Κάπριο

Ο πολύς Λιούις Χάμιλτον μπορεί να μην τα πήγε καλά στον τελευταίο του αγώνα για τη Formula 1 στην Αυστρία, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κλέψει λίγα 24ωρα και να προσγειωθεί στο ανεξάρτητο κρατίδιο της Μυκόνου, προκειμένου να χαλαρώσει και να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Ετσι, μαζί με το διάσημο μοντέλο Γουίνι Χάρλοου απόλαυσε από τη Δευτέρα μέχρι την περασμένη Πέμπτη τις ομορφιές του νησιού, όπου άρχισε επιτέλους να φυσάει. Μαζί πήραν το γεύμα τους στο «Nammos», με τον Χάμιλτον να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετος, παρά την τέταρτη θέση στην Αυστρία. Γενικότερα, η Μύκονος είχε την τιμητική της αυτή την εβδομάδα, με αφίξεις διασήμων, όπως η Κένταλ Τζένερ, γνωστή από την παρουσία της στο reality «Keeping up with the Kardashians».


Η νεαρή κούκλα έφτασε με tender θαλαμηγού στην οποία φιλοξενούνται μαζί με τη φίλη της Μπέλα Χαντίντ και πάρταραν στην Ψαρού, όμως προς μεγάλη απογοήτευση πολλών κατέφτασαν πολύ ντυμένες! Η πρώτη επέλεξε ένα μαύρο φόρεμα με διαφάνεια και η δεύτερη ένα λευκό, ενώ όλοι τις περίμεναν με καφτάνια και μαγιό. Εν πάση περιπτώσει, αμφότερες διασκέδασαν για τρεις περίπου ώρες.

Η Χαντίντ μάλιστα βιντεοσκοπούσε τη φίλη της την ώρα που χόρευε και διασκέδαζε σε ένα νησί όπου όλο το fun έχει μεταφερθεί στις παραλίες του και οι υπεύθυνοι δεν προλαβαίνουν τις κρατήσεις. Κάποιοι άλλοι πάντως, όπως ψιθυρίζεται, δεν προλαβαίνουν να τρέχουν προκειμένου να βρουν ένα σπίτι που να πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ που επισκέφθηκε πέρυσι τη Μύκονο, θέλει να ξανάρθει όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη βίλα που θα φιλοξενήσει αυτόν και την παρέα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός θέλει η κατοικία όπου θα καταλύσει να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές σε θέματα ασφαλείας, αφού την προηγούμενη φορά οι παπαράτσι κατάφεραν να τον βρουν και να τον φωτογραφίσουν στο κατάλυμά του. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε ότι κανένα από τα σπίτια που προτάθηκαν στους ανθρώπους του δεν ικανοποίησαν τον Λεονάρντο. Σε μια σεζόν που ξεκίνησε δυνατά, οι κρατήσεις των πολυτελών κατοικιών για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ξεπερνάνε, λένε οι καλά γνωρίζοντες, το 80%, ο δημοφιλής ηθοποιός μάλλον δεν είχε πολλές επιλογές.

Οι καλλονές και τα συλλεκτικά μαγιό

Οσο μεγάλη είναι η ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες, άλλη τόση είναι για εντυπωσιακές ξένες καλλονές προς τέρψη των ορέξεων Αράβων, ή Ρώσων ολιγαρχών και εκατομμυριούχων από τη Μέση Ανατολή. Πρακτορεία συνοδών από την Αθήνα, το Λονδίνο και τη Λισσαβόνα δέχονται βομβαρδισμό αιτημάτων για συνοδούς πολυτελείας με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Πρόκειται για εντυπωσιακές γυναίκες που καλούνται να ψυχαγωγούν έναντι ανάλογης αμοιβής τους πλούσιους πελάτες που τις περιμένουν μέσα στις πολυτελείς βίλες τους. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που ανυπόμονοι κροίσοι δεν μπορούν να περιμένουν την άφιξή τους με πτήση της γραμμής και στέλνουν το ιδιωτικό τους αεροσκάφος να τις παραλάβει από την Αγγλία, τη Γαλλία ή όπου βρίσκονται την δεδομένη στιγμή.

Το φαινόμενο των συνοδών από ξένες χώρες είναι πλέον σύνηθες στη Μύκονο των τελευταίων ετών, όπου οι Ελληνίδες είναι σπάνιο φαινόμενο, ενώ όπως και πέρυσι έτσι και φέτος υπάρχουν οι παρέες των τεσσάρων ή πέντε καλλίγραμμων κοριτσιών που επιστρατεύονται για να ανέβει η κατανάλωση.


Η Μπέλα Χαντίντ απολαμβάνει δροσιστικές βουτιές

Συνήθως ειδοποιούνται από ιδιοκτήτες κλαμπ ή μπαρ που φιλοξενούν εύρωστες οικονομικά ανδρικές παρέες, που θέλουν αυτό το κάτι παραπάνω που θα τους ωθήσει να ανοίξουν συλλεκτικές Dom Perignon. Αυτό το κάτι λοιπόν είναι οι συγκεκριμένες κούκλες που φτάνουν στο μαγαζί και στοχεύουν την εν λόγω παρέα, η οποία αργά ή γρήγορα υποκύπτει στη γοητεία τους και οι σαμπάνιες ανοίγονται σαν εμφιαλωμένα νερά!

Ο λογαριασμός ανεβαίνει κατακόρυφα, αλλά ποιος νοιάζεται αφού όλοι περνούν καλά; Κανείς. Σε ένα νησί όπου ελάχιστα πλέον πράγματα έχουν μείνει αλώβητα, όλοι αναζητούν αυτό που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν, όπως ένα συλλεκτικό μαγιό Vilebrequin των 7.500 ευρώ.

Το διάσημο brand έβγαλε από το 2015 στην αγορά μία συλλεκτική έκδοση μαγιό, όπου οι περίφημες χελώνες είναι κεντημένες με χρυσό 24 καρατίων. Δύο από αυτά αγοράστηκαν πέρυσι στη Μύκονο σε μια ιστορία απόλυτα συνυφασμένη με την υπερβολή που έχει τυλίξει το νησί. Αραβας μεγιστάνας που το είδε σε μπουτίκ του νησιού το αγόρασε και όταν επέστρεψε στη θαλαμηγό του, το έδειξε σε φίλο του, ο οποίος δεν έχασε καθόλου χρόνο. Πετάχτηκε στην μπουτίκ και αγόρασε το δεύτερο χωρίς άλλη σκέψη...

Το συλλεκτικό μαγιό Vilebrequin και οι περίφημες χελώνες του που είναι κεντημένες με χρυσό 24 καρατίων

Διονύσης Θανάσουλας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ