13 Ιουλίου 2017

Facebook: «Λουκέτο» σε σελίδες που πωλούν ιατρική κάνναβη

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης

Στο κλείσιμο των σελίδων του που προσφέρουν μαριχουάνα προς πώληση στην Αλάσκα προχώρησε το Facebook, εξαγριώνοντας τις επιχειρήσεις που διατηρούν τους εν λόγω λογαριασμούς στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι έχουν τις απαιτούμενες άδειες για την πώληση της κάνναβης.

Η κίνηση αυτή επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην προσπάθειά τους να ορίσουν τα όρια για το τι μπορούν να δημοσιεύσουν σε αυτά οι χρήστες τους.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανίας Κάνναβης (NCIA) δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι περιμένουν από το Facebook να δώσει «σαφέστερες κατευθυντήριες γραμμές».

Οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται από αυτή την απόφαση θα πρέπει να κάνουν ένσταση για την αποκατάσταση των λογαριασμών τους, δήλωσε εκπρόσωπος του NCIA στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Το κλείσιμο των σελίδων επηρεάζει και τις εννέα αμερικανικές πολιτείες, οι οποίες έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για «ιατρικούς και ψυχαγωγικούς» σκοπούς, πρόσθεσε η Τέιλορ Γουέστ, αναπληρώτρια διευθύντρια του NCIA.

«Το θέμα φαίνεται να βγαίνει στην επιφάνεια και μετά εξαφανίζεται. Αυτοί οι κανόνες εφαρμόζονται με ασυντόνιστο τρόπο», δήλωσε η ίδια στο BBC.

Το Facebook δεν επιτρέπει στην πλατφόρμα του περιεχόμενο που προωθεί την πώληση της μαριχουάνας, ανεξάρτητα από την πολιτεία ή τη χώρα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «για να διατηρήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στο Facebook, έχουμε αναπτύξει κοινά πρότυπα που περιγράφουν τι επιτρέπεται και τι όχι στην υπηρεσία».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/facebook-louketo-se-selides-pou-poloun-iatriki-kannavi