19 Ιουλίου 2017

Τραμπ: «Fake News» τα περί δεύτερης συνάντησης με τον Πούτιν

Την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε ο θόρυβος που δημιουργήθηκε για τη δεύτερη, κατ' ιδίαν, συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών μελών της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο.

"Τα Ψεύτικα Νέα για μυστικό δείπνο με τον Πούτιν είναι ’άρρωστα’. Όλοι οι ηγέτες της G20, και οι σύζυγοι, προσκλήθηκαν από τον Καγκελάριο της Γερμανίας" ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

"Τα Ψεύτικα Νέα γίνονται όλα και πιο ανέντιμα! Ακόμη και ένα δείπνο που διοργανώνεται για τους 20 κορυφαίους ηγέτες στη Γερμανία, παρουσιάζεται ως σατανικό!" σχολίασε ακόμα.


Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν "απλώς μια σύντομη συνομιλία", και όχι "δεύτερη συνάντηση", στο τέλος ενός δείπνου των G20 στη Γερμανία στις αρχές του μήνα, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου την Τρίτη, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει πως ο Τραμπ και ο Πούτιν είχαν και δεύτερη συνάντηση η οποία δεν είχε γνωστοποιηθεί στα ΜΜΕ, χωρίς να αποκαλύπτει κατά πόσο διάρκεσε ή ποιο ήταν το αντικείμενο της συζήτησης.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι ο "υπαινιγμός" ότι η κυβέρνηση "προσπάθησε να κρύψει" μια δεύτερη συνάντηση είναι "ψευδής, κακόβουλος και παράλογος".

Oι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν εάν η Ρωσία βοήθησε τον κ. Tραμπ στις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους, κάτι που η Μόσχα αρνείται. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απορρίπτει οποιαδήποτε "συμπαιγνία".