15 Ιουλίου 2017

ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΚΑΜΜΕΝΕ! ΚΕΛΑΪΔΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΕΓΡΑΦΑΝ; Έρχονται αποκαλύψεις – φωτιά στο Καμμένος Gate : Γιατί ο Tσίπρας τρέμει το ηχητικό ντοκουμέντο

Παρά την εναγώνια προσπάθεια του Μαξίμου, του Τσίπρα και του συνοδοιπόρου του Πάνου Καμμένου να αλλάξει η ατζέντα, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία αποκαλύψεων που θα προκαλέσουν πάταγο και πιθανώς πολιτικές εξελίξεις.

Την ερχόμενη Παρασκευή στην Βουλή, εκεί όπου θα συζητηθεί η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή σε ότι έχει να κάνει με τον Καμμένο, η αντιπαράθεση αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο».

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας τρέμουν την πιθανή διαρροή – δημοσιοποίηση των ηχογραφημένων συνομιλιών Καμμένου – Γιαννουσάκη, εκεί όπου φημολογείται πως ακούγονται «σημεία και τέρατα», κυρίως από την πλευρά του πολιτικού.

Το βέβαιο είναι πως η υπόθεση ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θα κλείσει τόσο αναίμακτα, αφού ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ θα συνεχίσουν να διατηρούν την πολιτική πτυχή του μείζονος αυτού ζητήματος σε πρώτο πλάνο.

Απαιτώντας την διελεύκανση της υπόθεσης αλλά και την απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου από την Κυβέρνηση.

Νέες σοβαρές αποκαλύψεις από το «ΚΑΡΦΙ»

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες Καμμένου – Γιαννουσάκη επανέρχεται σήμερα το «ΚΑΡΦΙ» με νέα στοιχεία και αποκαλύψεις.

Δείτε τι αναφέρει στο ρεπορτάζ του, μεταξύ άλλων:



Ο Tσίπρας τρέμει για το ηχητικό ντοκουμέντο Πάνου – ισοβίτη
«Παρά τις διαβεβαιώσεις που παρέχει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο συγκυβερνήτης του και συνομιλητής του ισοβίτη Γιαννουσάκη Πάνος Καμμένος, η αλήθεια είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει να προβληματίζεται από τη γενικότερη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο υπουργός Άμυνας.

Αν δεν υπήρχε θέμα απώλειας της δεδηλωμένης, θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι ο Τσίπρας θα είχε οδηγήσει εκτός κυβερνητικού σχηματισμού τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Παρά τη στήριξη που του παρέχει η κυβέρνηση κυρίως μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή η αλήθεια είναι ότι εκείνο που τρομάζει τους πάντες είναι το ηχητικό που κατά πάσα πιθανότητα διαθέτει ο ισοβίτης Γιαννουσάκης, το οποίο όπως λέγεται είναι ικανό να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εκτιμούν ότι ο έγκλειστος στις φυλακές Χαλκίδας διαθέτει όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν τόσο τις παρεμβάσεις που έγιναν από την πλευρά Καμμένου όσο και στοιχεία (σσ. κόμη και ηχητικά) που σχετίζονται με την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα και τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Ο Γιαννουσάκης, στον οποίο ο υπουργός Αμυνας υποσχόταν ότι «Αν δώσει τον Μαρινάκη θα πάει μέχρι και μάρτυρας στο δικαστήριο του», τώρα θεωρεί ότι πίσω από την παραμονή του στις φυλακές βρίσκεται ο ίδιος ο Κομμένος.

Με δεδομένο ότι διαθέτει αρκετές συνομιλίες με τον τελευταίο δείχνει διατεθειμένος να τις βγάλει προς τα έξω.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στο Καρφί οι καλά γνωρίζοντες την υπόθεση εκτός από τις συμβατικές συνομιλίες (σ.σ μέσω Cosmote), ο Γιαννουσάκης φαίνεται να διαθέτει και συνομιλίες που έχει πραγματοποιήσει τόσο με τον Καμμένο όσο και τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μέσω της εφαρμογής vilber.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες των Καμμένου-Γιαννουσάκη εκτός από τις 12 που έχουν ήδη καταγραφεί.

ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΤΖΙΒΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗ
Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να αποκαλύπτονται τα στοιχεία με τους λιμενικούς, τους εισαγγελικούς λειτουργούς και δυστυχώς τους υπουργούς, είχε αναφερθεί εκτός των άλλων και η φιλική σχέση που διατηρούσε η εισαγγελέας που χειριζόταν την υπόθεση του Noor 1 Ειρήνη Τζίβα με τη συμβία του υπουργού Δικαιοσύνης, ανακρίτρια διαφθοράς Χριστίνα
Σαλάππα.

Μάλιστα είχε γραφτεί -χωρίς ωστόσο να πάρει έκταση- ότι η κυρία Τζίβα επισκέπτονταν τακτικά το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερώσει τον Σταύρο Κοντονή για την εξέλιξη της έρευνας που έχει κάνει.

Την τελευταία φορά έδειξε ενοχλημένη επειδή οι οδηγοί της έκαναν λάθος και την έβαλαν από την μπροστινή πόρτα του υπουργείου. Προφανώς η εισαγγελική λειτουργός δεν επιθυμούσε να γίνει γνωστή η εκεί παρουσία της.

Εκτός όμως από τις απανωτές επισκέψεις στο γραφείο των Κοντονή-Παπαγγελόπουλου (σσ. αλήθεια, ο τελευταίος είναι υπουργός κατά της διαφθοράς;), η κυρία Τζίβα από την ημέρα του τελευταίου ανασχηματισμού είχε πυκνώσει τις επαφές της και με τη συνάδελφο τηςΧριστίνα Σαλάππα.

Οι δύο κυρίες τα έλεγαν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση σε κεντρικό σημείοτων Αθηνών.

Με δεδομένες τις τελευταίες αποκαλύψεις, παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, κατά την συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το «σκάνδαλο Καμμένου», να τεθούν από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα εύλογα ερωτήματα που σχετίζονται τόσο με τη συχνή παρουσία της Τζίβα στο γραφείο Κοντονή, όσο και με τη συμβία του.

ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ: Η ΤΖΙΒΑ ΜΕΣΩ ΙΜΟ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ
Κατ’ επανάληψη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τον Καμμένο, έχει υποστηρίζει ότι ο λόγος που συνομίλησε ο υπουργός με τον ισοβίτη είχε να κάνει με το γεγονός ότι ήθελε να τον ενθαρρύνει να πει την αλήθεια.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κοντονής γνώριζε την αλήθεια του Γιαννουσάκη. Επειδή όμως ο τελευταίος στις απανωτές συνεντεύξεις που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα έχει υποστηρίξει μεταξύ των άλλων ότι την ημέρα που πήγε η εισαγγελέας Τζίβα στις φυλακές για να του πάρει κατάθεση, που τελικά δεν πήρε, κάποια στιγμή μέσω της εφαρμογής imo συνομίλησε με τον υπουργό Κοντονή.

Επειδή οι υπουργοί του Τσίπρα είχαν επενδύσει στον ισοβίτη, καλό θα ήταν τώρα να δούμε αν αυτά που λένε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πάντως ανεξάρτητα από το αν μίλησε ή όχι ο Κοντονής με την Τζίβα το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας έχει συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης από τον Γενάρη μέχρι σήμερα περισσότερες φορές απ’ ότι ο Τσίπρας με τον Κοντονή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ
Στα γραφεία του μεγαλοεφοοπλιστή Νικόλα Πατέρα εθεάθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο μεγαλοδημοσιογράφος Μάκης Τρίανταφυλλόπουλος. Οι δύο άνδρες είχαν εκτενή συζήτηση επί των όσων έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Βλέπετε, ο γνωστός εφοπλιστής παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ενημερώνεται γι’ αυτές εκτός από τον Τριανταφυλλόπουλο και από τον δικηγόρο του Ιωάννη Απατζίδη.

Στο μεταξύ, εντύπωση και ποικίλα σχόλια έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα σύμφωνα με τις οποίες μετά από παρέμβαση γνωστού επιχειρηματία καταστημάτων εστίασης ο Νικόλας Πατέρας έχει έρθει σε επαφή με τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Κάποιοι λένε ότι ο τελευταίος εθεάθη και σε μια κοινωνική εκδήλωση που είχε διοργανώσει πριν από ένα χρόνο στη Βουλιαγμένη ο γόνος της ιστορικής εφοπλιστικής οικογένειας. Ο Χριστοφορίδης προσήλθε συνοδευόμενος από τον επιχειρηματία φίλο του.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
«Εν προκειμένω έχουν προκύψει τα ακόλουθα που αφορούν στην εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.
Εχει συνομολογηθεί η συνομιλία του κ. Καμμένου με τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε
ποινή ισοβίου καθείρξεως Eυ. Γιαννουσάκη για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1.

ΤΑ 21 ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ
Εχει προβληθεί από τον κ. Καμμένο ο ισχυρισμός που έχει υιοθετηθεί από τον υπουργό
Δικαιοσύνης κ. Σ. Κοντονή ότι η συνομιλία περιορίστηκε στην παρότρυνσή του προς τον ισοβίτη να πει την αλήθεια και ότι τον παρέπεμψε στις αρμόδιες δικασηκές αρχές.
Αυτό επανέλαβε και ο κ. Καμμένος χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει επαρκώς το λόγο για τον οποίο ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία και με ποιο σκεπτικό επικοινώνησε μαζί του.

Εντούτοις έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί 12 τηλεφωνικές συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον Γιαννουσάκη συνολικής διάρκειας 21 λεπιών.

Ο μεγάλος αριθμός επικοινωνιών μεταξύ των δύο, αυτονοήτως καταρρίπτει τον ισχυρισμό Υπουργού περί απλής «παρότρυνσης» στο μέτρο που για τη θετική ή αρνητική απάντηση του καταδίκου θα αρκούσε μια επικοινωνία.

Αυτονόητο τίθενται τα ερωτήματα Α) τι πράγματι ειπώθηκε μεταξύ του κ. υπουργού Εθνικής Αμύνης και του κρατουμένου. Β) οι δημοσιοποιηθείσες συνομιλίες του κ. υπουργού με τον κρατούμενο ήταν οι μόνες ή υπάρχουν και άλλες με τον ίδιο ή και με άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην ίδια υπόθεση;

ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Προβλήθηκε ο ισχυρισμός από τον κ. Π. Καμμενο ότι κίνητρο για τον ίδιο αποτέλεσε το ενδιαφέρον του να αποκαλυφθεί η αλήθεια για μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία φέρεται εμπλεκόμενος ένας σημαντικός επιχειρημαιίας.

Αυτονοήτως τίθενται τα ερωτήματα

α) Ο υπουργός εμπλέκεται, για την ταυτότητα του λόγου, σε κάθε μεγάλη υπόθεση και αν ναι σε ποιες άλλες έχει ασκήσει τα παρέμβαση παροτρύνοντας σχετικά για την απόδοση της δικαιοσύνης;

Β) Πώς συνάδει η δραστηριότητά του αυτή με την κατά το αρ. 26 του
Συντάγματος διάκριση των λειτουργών; Του έχουν ατύπως παραχωρηθεί από την εκτελεστική ή τη δικαστική λειτουργία ανακριτικές αρμοδιότητες;

Γ) Γνωρίζει ο ίδιος προσωπικά κάτι περισσότερο για την ουσία της συγκεκριμένης υπόθεσης που τον οδηγεί στο να παροτρύνει προς την ανεύρεση της αλήθειας προς τη κατεύθυνση, την οποία εκτιμά ο ίδιος;

TO SMS ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ
Δημοσιεύθηκε μήνυμα του κατάδικου προς τον ανωτέρω ενεχόμενο υπουργό την
17/1/17 και ώρα 10:54 μ.μ με το ακόλουθο περιεχόμενο: «είναι σίγουρο ότι θα έρθει;».
Από την υπ’ αριθμ Πρωτ 764/30-01-2017 υπηρεσιακή βεβαίωση του ΕΚΚΝ Αυλώνα
προκύπτει πως την 17/1/2917 η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς
κα Τζίβα επισκέφθηκε τον εκεί κρατούμενο Γιαννουσάκη για περίπου 3 ώρες. Σύμφωνα
με ισχυρισμούς του κρατουμένου, η επίσκεψη αυτή έγινε από τις 11:30 μ.μ μέχρι
τις 3 π.μ., δηλαδή μετά το μήνυμα στον κ. Π. Καμμένο.
Αυτονοήτως προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος γνώριζε το πρόσωπο που επρόκειτο να επισκεφτεί
τον Γιαννουσάκη.

Προκύπτουν μετά ταύτα τα ακόλουθα ερωτήματα:

Α) Ποιος επρόκειτο να επισκεφθεί τον κρατούμενο εν γνώσει του κ. Υπουργού;

Β) Γνώριζε ο υπουργός Εθνικής
Αμυνας τον δικαστικό λειτουργό στον οποίο είχαν ανατεθεί ανακριτικές πράξεις έναντι του
κρατουμένου;

Γ) Είχε ο κ. υπουργός αναλάβει διαμεσολαβητικό μόλο στην επίσκεψη δικαστικού λειτουργού στο κρατούμενο;

Δ) Με ποια διαδικασία από ποιο κρατικό όργανο και
με ποιες ενδεχομένως έξωθεν παρεμβάσεις ορίστηκε -αν ορίστηκε- αρμόδια για ανακριτικές πράξεις συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός, ενώ ήδη εκκρεμούσε κύρια ανάκριση και την υπόθεση χειριζόταν άλλη δικαστική λειτουργός;

Ε) Υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση /γνώση/συνεννόηση μεταξύ του κρατουμένου και του κ. υπουργού σχετικά με το τι επρόκειτο να καταθέσει ο πρώτος στη συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό;

O ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο συνομιλίες του κρατουμένου με τον λιμενικό υπάλληλο Π. Χριστοφορίδη. Μεταξύ αυτών, ακούγονται εκ μέρους του ως άνω αναφερόμενου λιμενικού τα εξής:

«Εξολοθρεύουν κατευθείαν την οικογένεια Μητσοτάκη. Έχουν τελειώσει, δέκα χρόνια Σύριζα. Δηλαδή δεν τους νοιάζει για τους Τούρκους».

Είναι προφανές ότι η εν λόγω αναφορά στο μέτρο που δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής από κανένα δίνει μια σημαντική πολιτική διάσταση στη στάση και στο ρόλο του εν λόγω λιμενικού λειτουργού καθώς σκιαγραφεί την επιδίωξη αποδυνάμωσης του Προέδρου της ΝΔ και την παραμονή της παρούσας κυβέρνησης στην εξουσία για πολλά χρόνια.

Προκύπτουν συνεπώς ισχυρές ενδείξεις ότι ένας λιμενικός ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση πιέζει τον κατάδικο με υποσχέσεις ευμενούς ποινικής μεταχειρίσεως να εμπλέξει συγκεκριμένο επιχειρηματία στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ο λιμενικός αυτός φέρεται να έχει γνώση των επικοινωνιών του υπουργού με τον κρατούμενο να αδιαφορεί για τις επανειλημμένες δηλώσεις του τελευταίου για την αθωότητα του επιχειρηματία και να του αναλύει ένα πολιτικό σχέδιο εξόντωσης του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επιπλέον δε ο ίδιος ο κρατούμενος φέρεται σε δηλώσεις του να ισχυρίζεται πως έχει εκβιαστεί από τον λιμενικό και επομένως ομολογεί ότι τον γνωρίζει θα πρέπει να διευκρινιστεί:

Α) έχει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συνομιλήσει με τον συγκεκριμένο λιμενικό υπάλληλο και αν ναι ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών τους;

Β) ποιοι άλλοι από το περιβάλλον του υπουργού είναι τυχόν αναμεμιγμένοι ή γνωρίζουν κάτι ή «παροτρύνουν» σχετικά με τη «διακρίβωση της αλήθειας» στη συγκεκριμένη υπόθεση;

Γ) υφίστανται εκ μέρους του κ. Υπουργού τυχόν δόλια πολιτικά κίνητρα της απρόκλητης
ανάμιξης του στην υπόθεση πέρα από το «ανιδιοτελές» ενδιαφέρον του για τη διακρίβωσης
της αλήθειας;

Δ) συνομίλησε στέλεχος της κυβέρνησης με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Τζίβα πριν, κατά τη δτάρκεια ή μετά την επίσκεψή της στις φυλακές της Αυλώνας το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου του 2017;

ΕΚΤΕΘΕΙΜΈΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο πρωθυπουργός ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων παρείχε κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Αμυνας για την ανάμιξή του στη Δικαιοσύνη και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός ζήτησε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εκείνος απέρριψε το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Κατόπιν αυτού προκύπτουν τα ερωτήματα:

Α) ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί από τον κ. Υπουργό για τις ενέργειές του και αν ναι σε ποια έκταση και σε ποιο χρονικό σημείο;

Β) ο πρωθυπουργός συναίνεσε ή/και ενέκρινε τις ενέργειες του υπουργού του;

Γ) αν δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση/γνώση του πρωθυπουργού, είναι επιτρεπτό εκ μέρους του υπουργού για μια τόσο σοβαρή ανάμιξή του στη Δικαιοσύνη να μην ενημερώνει τον πρωθυπουργό;»

http://www.lykavitos.gr/archives/469933