14 Ιουλίου 2017

ΝΔ για Καμμένος Gate: Στο κάδρο ο Κουρουμπλής - Αρνείται ΕΔΕ για τον λιμενικό

Η ΝΔ θέτει προ των ευθυνών του και τον αρχηγό του Λιμενικού Σταμάτη Ράπτη

Για επιχείρηση συγκάλυψης και συσκότισης του Καμμένος Gate καταγγέλει την κυβέρνηση η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Στο κάδρο βάζει και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που αρνείται να κάνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον προανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη που ο ισοβίτης...
τον καταγγέλει ότι τον πίεζε να "δώσει" το όνομα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση Noor1 και μέσω της σύνδεσης του με την οικογένεια Μητσοτάκη να στοχοποιηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ και να μείνει στην εξουσία 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θέτει προ των ευθυνών του και τον αρχηγό του Λιμενικού Σταμάτη Ράπτη.

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης αρνούνται να πράξουν το στοιχειώδες και αυτονόητο καθήκον τους:Να διατάξουν έρευνα για τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση, λιμενικό, κ. Χριστοφορίδη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προσπαθεί να κουκουλώσει και να συγκαλύψει το σκάνδαλο Καμμένου" συνέχισε. Χαρακτήρισε την διερεύνηση του σκανδάλου Καμμένου "πάνδημο αίτημα, ανεξάρτητο από κομματικές ταυτότητες και κανείς δεν πρόκειται να την σταματήσει».

Κόλαφος είναι οι συνομιλίες του ισοβίτη με τον λιμενικό που δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο. Η ΝΔ στο αίτημα για εξεταστική που κατέθεσε και θα συζητηθεί στις 21 Ιουλίου ανέφερε: «Μεταξύ αυτών ακούγονται εκ μέρους του λιμενικού τα εξής: Εξολοθρεύουν κατευθείαν την οικογένεια Μητσοτάκη. Έχουν τελειώσει, δέκα χρόνια Σύριζα […] δηλαδή δεν τους νοιάζει για τους Τούρκους».

«Είναι προφανές, ότι η εν λόγω αναφορά, στο μέτρο που δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής από κανένα, δίνει μια σημαντική πολιτική διάσταση στη στάση και στο ρόλο του εν λόγω λιμενικού λειτουργού, καθώς σκιαγραφεί την επιδίωξη αποδυνάμωσης του Προέδρου της ΝΔ και την παραμονή της παρούσας Κυβέρνησης στην εξουσία για πολλά χρόνια» τονίζει η ΝΔ.

«Προκύπτουν συνεπώς ισχυρές ενδείξεις ότι ένας λιμενικός, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση, πιέζει τον κατάδικο, με υποσχέσεις ευμενούς ποινικής μεταχειρίσεως, να εμπλέξει συγκεκριμένο επιχειρηματία στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών»συνεχίζει.

«Ο λιμενικός αυτός φέρεται να έχει γνώση των επικοινωνιών του Υπουργού με τον κρατούμενο, να αδιαφορεί για τις επανειλημμένες δηλώσεις του τελευταίου για την αθωότητα του επιχειρηματία και να του αναλύει ένα πολιτικό σχέδιο εξοντώσεως του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επιπλέον δε ο ίδιος ο κρατούμενος φέρεται σε δηλώσεις του να ισχυρίζεται, πως έχει εκβιαστεί από το λιμενικό και την εισαγγελέα για να καταθέσει ψευδώς προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο ως άνω αναφερόμενος επιχειρηματίας».

Τα ερωτήματα που θέτει η ΝΔ αναφορικά με τις σχέσεις Καμμένου - λιμενικού είναι τα εξής: « Έχει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλήσει με το συγκεκριμένο λιμενικό υπάλληλο και αν ναι, ποιο ήταν το περιεχόμενό των συνομιλιών τους; Ποιοι άλλοι από το περιβάλλον του Υπουργού είναι τυχόν αναμεμιγμένοι ή γνωρίζουν κάτι ή «παροτρύνουν» σχετικά με τη «διακρίβωση της αλήθειας» στη συγκεκριμένη υπόθεση; Υφίστανται εκ μέρους του κ. Υπουργού τυχόν δόλια πολιτικά κίνητρα της απρόκλητης ανάμιξής του στην υπόθεση πέρα από το «ανιδιοτελές» ενδιαφέρον του για τη διακρίβωση της αλήθειας;»

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/nd-sto-kadro-kouroumplis-arnite-ede-gia-ton-limeniko