06 Ιουλίου 2017

Βίντεο: «Έλουσαν» με εμετό ρεπόρτερ κατά τη διάρκεια live συνέντευξης

Τους κινδύνους του ζωντανού ρεπορτάζ σε χώρους όπου το αλκοόλ ρέει άφθονο έμαθε από πρώτο χέρι μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος, η οποία κάλυπτε ζωντανά μια εορταστική εκδήλωση για την 4η Ιουλίου.


Ο διαγωνισμός τρεξίματος και κολύμβησης Ironman Run-Paddle-Chug που διεξάγεται κάθε χρόνο ανήμερα της εθνικής γιορτής των Αμερικανών είναι ένα «εκρηκτικό» event από πολλές απόψεις. Εκτός από τα πυροτεχνήματα που σκάνε στον αέρα, πλήθος αντικειμένων εκτοξεύονται από τους μεθυσμένους θεατές και συμμετέχοντες, ενώ όσο περνάει η ώρα η κατάσταση «αγριεύει» όλο και περισσότερο, με το κλίμα να γίνεται άκρως... ακατάλληλο για ενήλικους.

Ίσως για αυτό η ρεπόρτερ του δικτύου KTLA επέλεξε να πάρει συνέντευξη από έναν από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, ως την «πιο ασφαλή λύση» για να μην εμφανιστεί κάτι ανάρμοστο στο ζωντανό δελτίο ειδήσεων.

Αυτό που δεν γνώριζε όμως είναι ό,τι, στην πλάτη του κατά τ' άλλα αξιοπρεπέστατου συνεντευξιαζόμενου ήταν ζωγραφισμένος με μαρκαδόρο έναν στόχος με το μήνυμα «ξεράστε εδώ».

Το αποτέλεσμα ήταν η άτυχη ρεπόρτερ να δεχθεί έναν «πίδακα» εμετού στο πρόσωπο, αφού κάποιος αποφάσισε ότι έπρεπε να συμμορφωθεί με την οδηγία την ώρα της συνέντευξης.

Αν και το ρεπορτάζ διακόπηκε τη στιγμή του ντους (με τους παρουσιαστές να μένουν κυριολεκτικά άφωνοι) η ρεπόρτερ - όπως δήλωσε αργότερα - δεν ενημερώθηκε και συνέχισε να παίρνει συνεντεύξεις για ακόμα δύο λεπτά λουσμένη στον εμετό. Αυτό θα πει επαγγελματισμός!


Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ