18 Ιουλίου 2017

Mαχητικό MiG-29 «λαμπαδιάζει» κατά την απογείωσή του - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η απογείωση αυτού του ΜiG-29 ήταν αξέχαστη αφού δεν έγινε ποτέ, υποχρεώνοντας τον χειριστή να εγκαταλείψει το αεροπλάνο του κυριολεκτικά στο «παρά πέντε».


Το εντυπωσιακό βίντεο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας δείχνει ένα μαχητικό ΜiG-29BM Fulcrum της Λευκορωσίας να επιταχύνει στον διάδρομο της βάσης Μπομπρούϊσκ για απογείωση όταν ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι... κάτι δεν πάει καλά. Για την ακρίβεια, καθόλου καλά.

Το τζετ αρχίζει να «χαμηλώνει» εν κινήσει, είτε λόγω κάποιας βλάβης στο σύστημα προσγείωσης, είτε επειδή ο χειριστής ανέσυρε το σύστημα πριν το αεροπλάνο «ξεκολλήσει» από τον διάδρομο ή λόγω ακούσιας ανάσυρσής του, με αποτέλεσμα το MiG να μετατραπεί σε... κομήτη. Ο πιλότος μόλις που προλαβαίνει να εγκαταλείψει το φλεγόμενο αεροσκάφος πριν αυτό γίνει μια «μπάλα φωτιάς».

Τώρα θα πρέπει να εξηγήσει στην επιτροπή διερεύνησης του ατυχήματος πώς και γιατί μια αποστολή ρουτίνας κατέληξε έτσι. Δείτε απίστευτα πλάνα της απογείωσης που πήγε... εντελώς στραβά στο βίντεο που ακολουθεί.


onalert.gr