ΒΙΝΤΕΟ-Βενεζουέλα ΣΥΡΙΖΑ: «Πολεμιστές της ασφάλτου» λεηλατούν αλά «Mad Max» φορτηγό με ζάχαρη

Σκηνές που θυμίζουν την ταινία “Mad Max” εκτυλίχθηκαν σε αυτοκινητόδρομο της Βενεζουέλας όταν μια ομάδα μοτοσικλετιστών επιτέθηκε σ’ ένα φορτηγό που μετέφερε ζάχαρη.


Στο απίστευτο βίντεο, που γυρίστηκε στην εθνική οδό Zulia-Los Andes της χειμαζόμενης από την οικονομική και πολιτική κρίση χώρας της Λατινικής Αμερικής, διακρίνονται δεκάδες μοτοσικλετιστές να στήνουν ενέδρα στο φορτηγό και εκτοξεύοντας βόμβες μολότωφ να το αναγκάζουν να σταματήσει.


Οι επιδρομείς πηδούν στη συνέχεια στο φορτηγό και λεηλατούν το φορτίο του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια σοκαρισμένων οδηγών, ορισμένοι εκ των οποίων κάνουν αναστροφή και απομακρύνονται.


Η Βενεζουέλα ήταν κάποτε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Νότιας Αμερικής, αλλά βιώνει μια πρωτοφανή κρίση επί των ημερών του Νικολάς Μαδούρο. Ο 54χρονος αριστερός πολιτικός ανέλαβε τα ηνία της χώρας μετά το θάνατο του δημοφιλούς Ούγο Τσάβεζ, αλλά η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει. Λόγω του υπερπληθωρισμού το κόστος βασικών ειδών διατροφής έχει εκτιναχθεί στα ύψη, ενώ παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης.


Από την έναρξη της κρίσης το 2014 πάνω από ένα εκατομμύριο Βενεζολάνοι έχουν διαφύγει προς την Κολομβία -47.000 μόνον τον περασμένο Ιανουάριο-.

Η δημοτικότητα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης καταρρέει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν μετ’ επιτάσεως πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά ο Μαδούρο αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία.

Μάλιστα έχει προκηρύξει για τις 30 Ιουλίου μια ψηφοφορία, όπου θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνον εκπρόσωποι από παραγωγικούς τομείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μέλη του κόμματός του, ώστε να αναδειχθεί μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση, η οποία θα αλλάξει το Σύνταγμα και θα έχει υπερεξουσίες, καταργώντας τη νόμιμη Βουλή της χώρας. Αντιπολίτευση και διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν ως πραξικόπημα την επιχειρούμενη αλλαγή του Συντάγματος. Πριν από λίγα 24ωρα η αντιπολίτευση οργάνωσε ένα άτυπο δημοψήφισμα με περίπου επτά εκατομμύρια Βενεζολάνους να απορρίπτουν τα σχέδια του Μαδούρο, ενώ καλεί τους πολίτες σε κυλιόμενες γενικές απεργίες αρχής γενομένης από την Πέμπτη.
Σχεδόν 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές που ξέσπασαν στη χώρα εδώ και περίπου εκατό ημέρες μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των δυνάμεων καταστολής.

ΒΙΝΤΕΟ-Βενεζουέλα ΣΥΡΙΖΑ: «Πολεμιστές της ασφάλτου» λεηλατούν αλά «Mad Max» φορτηγό με ζάχαρη ΒΙΝΤΕΟ-Βενεζουέλα ΣΥΡΙΖΑ: «Πολεμιστές της ασφάλτου» λεηλατούν αλά «Mad Max» φορτηγό με ζάχαρη Reviewed by Dexi Extrem on 7/18/2017 08:18:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: