24 Ιουλίου 2017

Σενάρια αποχώρησης του Ιβάν Σαββίδη από τα media

[Η είδηση είναι απ' τη φυλλάδα του Κουρτάκη και του Μαρινάκη, οπότε διαβάστε τη με τις ανάλογες επιφυλάξεις]

∆υσκολεύουν τα ταξίδια του επιχειρηματία προς την Ελλάδα

«Σε διακοπές, προκειµένου να ξεκουραστεί και να ηρεµήσει από την ένταση της επικαιρότητας βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης, κατόπιν σύστασης από τους προσωπικούς γιατρούς του.

O πρόεδρος και µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάσηµα απουσιάζει από τα αγωνιστικά δρώµενα της οµάδας, φαινόµενο το οποίο ξεκίνησε από τη φάση των πλέι οφ του περσινού πρωταθλήµατος της Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, η µη παρουσία του αυτή στα κοινά της οµάδας έχει αιτία και συγκεκριµένα σχετίζεται µε την επιβαρυµένη κατάσταση της υγείας του. Οι αυξηµένες απαιτήσεις σε επιχειρηµατικό και αθλητικό επίπεδο φαίνεται ότι εξάντλησαν τον Ιβάν Σαββίδη, στον οποίο συστήθηκε από γιατρούς η αποχή από κάθε δραστηριότητα και οι διακοπές, προκειµένου να αποβάλει άγχος της καθηµερινότητας.

Μάλιστα, ο οµογενής επιχειρηµατίας λαµβάνει ειδική φαρµακευτική αγωγή, καθώς διαγνώστηκε µε υψηλή αρτηριακή πίεση και για να αποσυµφορηθεί από την ένταση βρίσκεται σε διακοπές µεγάλης διάρκειας». Η παραπάνω είδηση δηµοσιεύθηκε το πρωί της Πέµπτης στο αθλητικό site sdna, που ως γνωστόν χρηµατοδοτείται από τον επιχειρηµατία Ιβάν Σαββίδη. Το γεγονός ότι µεταδόθηκε από τον συγκεκριµένο δίαυλο καταδεικνύει ότι πρόκειται για είδηση και όχι για κάποια φήµη. Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, αξίζει να σηµειωθεί ότι τις τελευταίες ηµέρες κυκλοφορούσαν πληροφορίες σύµφωνα µε τις οποίες ο µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ βρισκόταν αντιµέτωπος µε σοβαρά επιχειρηµατικά προβλήµατα.

Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο έλεγαν ότι τα ανοικτά θέµατα ήταν και ο βασικός λόγος που τον κρατούσε µακριά από την επικαιρότητα. Επί της ουσίας, ο Ιβάν Σαββίδης είχε εξαφανιστεί τόσο από τις εν Ελλάδι επιχειρήσεις του όσο και από τις επαφές που είχε µε υψηλόβαθµα στελέχη της κυβέρνησης. Μάλιστα, κάποιοι πήγαιναν ένα βήµα παρακάτω υποστηρίζοντας ότι η φύση των προβληµάτων που καλείται να διαχειριστεί στέκεται εµπόδιο ακόµη και στις µετακινήσεις του προς τη χώρα µας.

Η σχετική πληροφορία δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, το προσεχές διάστηµα θα φα-νεί αν ευσταθεί ή όχι. Εκείνο, πάντως, που θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από σίγουρο έχει να κάνει µε την πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να αποχωρήσει οριστικά από τον χώρο των media. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι δεν αποκλείεται να τον δούµε να απέχει από τις διεργασίες που θα λάβουν χώρα τις επόµενες ηµέρες, µε στόχο την επαναλειτουργία του Mega.

Το «Secret» εδώ και τρεις εβδοµάδες έχει µεταφέρει επακριβώς το κλίµα που επικρατούσε στο περιβάλλον του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριµένα, γράφαµε ότι οι στενοί συνεργάτες του διαβεβαίωναν τα στελέχη των τραπεζών ότι δεν υπάρχει κανένα (ουσιαστικό) ενδιαφέρον του Ι. Σαββίδη ούτε για το Mega ούτε για τον «Πήγασο». Η επιστολή που απεστάλη προς τις τράπεζες και αφορούσε το Μεγάλο Κανάλι εκτιµάται ότι ήταν ενδεικτική της στρατηγικής αποχώρησης που είχε αποφασίσει ο οµογενής επιχειρηµατίας. Για την απόφασή του να µη συνεχίσει να ασχολείται µε τα media λέγεται ότι έχει ενηµερώσει και την κυβέρνηση, η οποία τον πίεζε να εµπλακεί πιο ενεργά τόσο στην υπόθεση του Mega όσο και στον πλειστηριασµό του «Πήγασου».

Σε κάθε περίπτωση, οι επόµενες ηµέρες αναµένονται µε εξαιρετικά µεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα φανεί αν πραγµατικά ισχύουν τα όσα κυκλοφορούν περί οριστικής αποχώρησης του Ιβάν Σαββίδη από τα µέσα ενηµέρωσης (και όχι µόνον).

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/senaria-apochorisis-tou-ivan-savvidi-apo-ta-media