ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ! Milliyet: Σκέψεις για μονομερές άνοιγμα της Αμμοχώστου

Η «Milliyet» χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση του ψευδοκράτους για δικαίωμα επιστροφής των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα χωριά τους ως «πρόβα για το άνοιγμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων».


Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για «βήμα έκπληξη» και υποστηρίζει ότι ξεκίνησε η πρωτοβουλία για μονομερές άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμόχωστου.

Παράλληλα αναφέρει ότι οι Ελληνοκύπριοι που ζούσαν στην πόλη πριν το 1974 θα μπορούν να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση και προσθέτει ότι το άνοιγμα συζητήθηκε με Αμερικανούς αξιωματούχους και πως τους είπαν πως, στην περίπτωση που αποτελέσει ένα βήμα προς τη λύση, τότε θα το στηρίξουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα είναι μια κίνηση παρόμοια με εκείνη του ανοίγματος μονομερώς των οδοφραγμάτων το 2003.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πρόταση συζητήθηκε και στη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα και η Άγκυρα αντέδρασε θετικά, ενώ δόθηκαν οδηγίες να ξεκινήσουν εργασίες.
ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ! Milliyet: Σκέψεις για μονομερές άνοιγμα της Αμμοχώστου ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ! Milliyet: Σκέψεις για μονομερές άνοιγμα της Αμμοχώστου Reviewed by Dexi Extrem on 7/27/2017 03:54:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: