19 Ιουλίου 2017

ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ NAI ΣΕ ΟΛΑ! Οι «53» σε Τσίπρα: Κάναμε δεξιό ανασχηματισμό για να κλείσει η συμφωνία, τώρα χρειάζεται αριστερός

Θεωρείται βέβαιο ότι η ομάδα των «53+» θα ζητήσει συγκεκριμένα βήματα για την επιτάχυνση του «παράλληλου» προγράμματος για τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικά ομάδων.

Παράλληλα θα ασκήσει σκληρή κριτική σε επιλογές συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών, ζητώντας έμμεσα ή και καθαρά ανασχηματισμό με αλλαγές σε τουλάχιστον τέσσερα υπουργεία.


«Κάναμε δεξιό ανασχηματισμό για να κλείσει η συμφωνία, τώρα χρειάζεται αριστερός ανασχηματισμός, για να πειστεί η κοινωνία» σχολιάζει στέλεχος της  εσωκομματικής αντιπολίτευσης ενώ άλλος δηλώνει ότι «θα πρέπει να μιλήσουμε στην κοινωνία κι όχι μόνο στις αγορές».

Δεν αναμένονται απώλιες παρά τη γκρίνια για Καμμένο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη συζήτηση την προσεχή Παρασκευή, στη Βουλή, επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση εξεταστικής Επιτροπής για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Π.Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Και παρά την όλη αμηχανία και τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, κοινός τόπος είναι πως η «γραμμή» καλεί άπαντες να στηρίξουν  τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όπερ και θα συμβεί.

Πολλά είναι τα στελέχη που αισθάνονται άβολα επειδή καλούνται να σηκώσουν το βάρος των επιλογών Καμμένου, και αναζητείται η «γραμμή» για τη συζήτηση της Παρασκευής, όπου με την ψήφο τους θα πρέπει να υψώσουν τείχος προστασίας στον υπουργό Αμυνας.

Αν και η συζήτηση στην Κ.Ο έχει ακόμα δρόμο οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει ότι η «ζημιά στον Καμένο σημαίνει ζημιά για την Κυβέρνηση» και με δεδομένο αυτό δεν αναμένονται απώλειες.
Ωστόσο γκρίνια υπάρχει και για τον υπουργό Αμυνας και για το «success story».

Το πιθανότερο είναι ωστόσο ο πόλεμος προς τη Δικαιοσύνη να έχει συνέχεια. Αν και κάποιοι σημειώνουν ότι από αυτό το μέτωπο η κυβέρνηση υφίσταται ζημία, η υπόθεση με την απόφαση για την Ηριάννα μάλλον έδωσε χώρο αριστερής κριτικής που χρειαζόταν η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να ενισχύσει τα επιχειρήματά της εναντίον δικαστικών λειτουργών.