05 Ιουλίου 2017

Βενεζουέλα: Νέo «χτύπημα» από τον πιλότο- ηθοποιό που επιτέθηκε σε κυβερνητικά κτίρια στο Καράκας [βίντεο]

Ενα νέο βίντεο που δείχνει τον πιλότο Οσκαρ Πέρες να δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για την «απελευθέρωση» της Βενεζουέλας, κάνει το γύρο του διαδικτύου.


Ο αξιωματικός της αστυνομίας Όσκαρ Πέρες, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα οργάνωσε την επίθεση με ελικόπτερο σε κυβερνητικά κτίρια στο Καράκας αναφέρει ότι «Είμαστε και πάλι στο Καράκας, έτοιμοι και πρόθυμοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την απελευθέρωση της χώρας μας».

Ο Πέρες, ο οποίος φορά στρατιωτική στολή και με φόντο τη σημαία της Βενεζουέλας και ένα τουφέκι, προβάλει ένα προφίλ «Τζέιμς Μποντ-Ράμπο» ήρωα ενώ δεν αρκείται στο ρόλο τυ αξιωματικού.

Ασχολείται επίσης με την ηθοποιία και το 2015 ήταν παραγωγός και πρωταγωνιστής μιας ταινίας με θέμα τη διάσωση ενός απαχθέντος επιχειρηματία. Ο Πέρες στις 27 Ιουνίου μαζί με έναν άγνωστο συνεργάτη του, άρπαξαν ένα ελικόπτερο όπου είχαν δέσει ένα πανό με τη λέξη «Ελευθερία» και πέταξαν πάνω από το Καράκας. Αργότερα άνοιξαν πυρ και εκτόξευσαν χειροβομβίδες στα κτίρια του υπουργείου Εσωτερικών και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «τρομοκρατική επίθεση» που είχε ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του.

Ορισμένοι από τους επικριτές του ωστόσο αμφισβήτησαν την επίσημη εκδοχή των γεγονότων και κάποιοι είπαν μάλιστα ότι μπορεί να ήταν σκηνοθετημένη επιχείρηση με σκοπό να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από την πολιτική και οικονομική κρίση της χώρας.

Ωστόσο, ο Πέρες είπε ότι η επίθεσή του ήταν «απολύτως επιτυχημένη» και δεν υπήρξαν παράπλευρες απώλειες ,επειδή ήταν σχεδιασμένη, επειδή δεν είμαστε δολοφόνοι σαν εσάς, κύριε Νικολάς Μαδούρο».

Υποστήριξε ότι μετά την επίθεση προσγείωσε το ελικόπτερο στα παράλια, κοντά στο Καράκας και επέστρεψε στην πρωτεύουσα διασχίζοντας πεζός τα βουνά. Το υπουργείο Εσωτερικών της Βενεζουέλας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το βίντεο αυτό.