13 Ιουλίου 2017

Σάλος: Το Paris Match δημοσιεύει φώτο φρίκης από το μακελειό στη Νίκαια-Η Εισαγγελία ζητά να αποσυρθεί

Ένα αφιέρωμα με φωτορεπορτάζ, από την επίθεση των τζιχαντιστών στη Νίκαια πέρυσι την ημέρα της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου, που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό Paris Match, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία.
Μάλιστα πριν από λίγο ο εισαγγελέας του Παρισιού ζήτησε την απόσυρση του περιοδικού από τα περίπτερα και τα σημεία πώλησης.



Οι φωτογραφίες βγαλμένες από το υλικό βιντεοεπιτήρησης, αποτυπώνουν τα πρώτα λεπτά του μακελειoύ. Οι εικόνες δείχνουν το φορτηγό τη στιγμή που πέφτει πάνω στο πλήθος και σιλουέτες ανθρώπων που περπατούν. Σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται ο δράστης, γαζωμένος από τα πυρά των αστυνομικών.

Για τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες, το αφιέρωμα του γνωστού περιοδικού αποτελεί «προσβολή στην μνήμη της αξιοπρέπειας» όσων έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν.



«Το Paris Match πήρε την εκδοτική απόφαση να δημοσιεύσει εικόνες από το υλικό της βιντεοεπιτήρησης της Νίκαιας, μόνο για να εντυπωσιάσει», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερίκ Μορέν, δικηγόρος της Εθνικής Ομοσπονδίας των θυμάτων βομβιστικών επιθέσεων και μαζικών ατυχημάτων, ο οποίος ζήτησε από την αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού να εμποδίσει την κυκλοφορία του περιοδικού.




Αντιθέτως για τον δικηγόρο του Paris Match, αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν φόρο τιμής στα θύματα και τους επιζώντες. Όπως υποστηρίζει στις εικόνες δεν φαίνονται τα πρόσωπα των θυμάτων ή των επιζώντων.

Παρίσι, Μαρία Δεναξά
http://www.star.gr/kosmos/378068/salos-sth-gallia-to-paris-match-dhmosieyei-fwto-frikhs-apo-to-makeleio-sth-nikaia