Διπλός θρίαμβος των Ελλήνων ιστιοπλόων στο παγκόσμιο TECHNO - Αργυρό η Δίβαρη, χάλκινο ο Τσορτανίδης

Στα κορίτσια η Κατερίνα Δίβαρη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και στα αγόρια ο Λεωνίδας Τσορτανίδης το χάλκινο!

Τεράστια επιτυχία για τους δύο αθλητές προσωπικά και την ελληνική ιστιοπλοϊα που μέσα στο 2017 προσφέρει στην χώρα μας το ένα μετάλλιο μετά το άλλο.


Η Δίβαρη, λοιπόν, βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Έκανε έναν συγκλονιστικό αγώνα και μετά από 11 συναρπαστικές ιστιοδρομίες πήρε αυτό που της άξιζε. Η ιστιοπλόος του ΝΑΟΒΒ συγκέντρωσε 46 βαθμούς και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Πρώτη ήταν η Ιταλίδα Σπεσιάλε με 26 βαθμούς, ενώ η άλλη Ελληνίδα, η Κ. Σαραβανού τερμάτισε 35η σε 50 σκάφη.

Ο Λ. Τσορτανίδης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στις 12 κούρσες που έτρεξαν τα 95 σκάφη και στο τέλος δικαιώθηκε. Συγκέντρωσε 39 βαθμούς έναντι 24 του πρώτου Γάλλου Πιανάτσα και 32, 5 επίσης του Γάλλου Ζολιβέ.

Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο του νεαρού αθλητή του ΝΟ Άνδρου μέσα στο 2017. Είχαν προηγηθεί το αργυρό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX της κατηγορίας U17 και το χάλκινο στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας. Τώρα πήρε την τρίτη θέση σιον κόσμο στην κλάση TECHNO.

Πολύ καλά πήγε ο Α. Καλπογιαννάκης, ο οποίος τερμάτισε 5ος με 62, 2 βαθμούς, ενώ ο Π. Τσορτανίδης ήταν 15ος με 148β. και ο Ε. Μανιαδάκης 19ος με 162 βαθμούς. Στον αργυρό στολίσκο των 46 σκαφών ο Σ. Ε. Τζοτζολάκης ήταν 2ος με 114β. και ο Μ. Βούρτσης 29ος με 311 βαθμούς.

Πηγή:filathlos.gr
Διπλός θρίαμβος των Ελλήνων ιστιοπλόων στο παγκόσμιο TECHNO - Αργυρό η Δίβαρη, χάλκινο ο Τσορτανίδης Διπλός θρίαμβος των Ελλήνων ιστιοπλόων στο παγκόσμιο TECHNO - Αργυρό η Δίβαρη, χάλκινο ο Τσορτανίδης Reviewed by Dexi Extrem on 18:48 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: