12 Ιουλίου 2017

Συγκλονιστικό video μέσα από τον πύργο του Grenfell: Η αστυνομία ψάχνει με κόσκινο και μυστρί τα θύματα της πυρκαγιάς

Tέσσερις εβδομάδες μετά την τραγωδία δεν έχει μείνει τίποτα παρά μόνο στάχτες

Στο εσωτερικό του Πύργου της Κολάσεως μπήκαν άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, αναζητώντας τα θύματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 14 Ιουνίου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 80 άνθρωποι να καούν ζωντανοί, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.


Με κάμερες ενσωματωμένες στα κράνη τους, οι άνδρες της αστυνομίας κατέγραψαν την καταστροφή στο κτίριο των 24 ορόφων, το οποίο λαμπάδιασε σε χρόνο dt.


Οι εικόνες σοκάρουν, αποτυπώνοντας την καταστροφή και τον όλεθρο που έσπειρε η πυρκαγιά, η οποία πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εγκλωβίζοντας πολλούς από τους κατοίκους στους τελευταίους ορόφους του 24ώροφου κτιρίου.

Αποτέλεσμα είναι πλέον οι Αρχές να δυσκολεύονται να βρουν πολλά από τα θύματα της τραγωδίας, καθώς το μόνο που έχει απομείνει είναι στάχτες.


Ο αρχιφύλακας Alistair Hutchins, ένας από τους πρώτους που μπήκαν στον Πύργο της Κολάσεως, ανέφερε:

«Πλέον ψάχνουμε για αποτυπώματα σε ορόφους και διαμερίσματα».


Οι αστυνομικοί όπως είπε, εργάζονται σκληρά προκειμένου να βρουν ο,τι απέμεινε από τους κατοίκους του Grenfell:

«Εργάζονται με τα χέρια πεσμένοι στα γόνατα, κρατώντας μυστριά στην προσπάθεια τους να βρουν κόκαλα, ή δόντια ανθρώπων μέσα στα διαμερίσματα».


Όπως εξήγησε ο αρχιφύλακας, «μετακινούν τις σκόνες μέσα από τα καμμένα διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας κόσκινα και στη συνέχεια τις αποθηκεύουν ανάλογα με τον αριθμό του διαμερίσματος, προκειμένου να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση τους».

Αν και η δουλειά τους είναι πάρα πολύ δύσκολη, οι αστυνομικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να «επιστρέψουν» ο,τι απέμεινε από τα θύματα στις οικογένειες τους.


TΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
Αν και μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η φωτιά ξέσπασε από έκρηξη σε ψυγείο που βρισκόταν σε διαμέρισμα των πρώτων ορόφων.

Γρήγορα οι φλόγες πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς το φτηνό και κακής ποιότητας υλικό επένδυσης του κτιρίου (το οποίο είχε απαγορευτεί στη Βρετανία), βοήθησε στην εξάπλωση της φωτιάς.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 80 άνθρωποι, με δεκάδες από τις σορούς να μην έχουν βρεθεί ακόμα.

http://www.star.gr/kosmos/377963/sygklonistiko-video-mesa-apo-ton-pyrgo-toy-grenfell-h-astynomia-psaxnei-me-koskina-kai-mystri-ta-thymata-ths-pyrkagias#.WWYtiNfetD4.twitter