05 Ιουλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Wimbledon: Φοβερή Σάκκαρη, προκρίθηκε στον 3ο γύρο με απίθανη ανατροπή! "«Ευτυχώς, με έδιωξαν την πρώτη ημέρα απ΄το καράτε»

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ και 4-1 γκέιμς στο 2ο σετ, πέτυχε μια απίθανη ανατροπή εις βάρος της Κριστίνα Πλισκόβα και για πρώτη φορά στην καριέρα της θα αγωνιστεί στον 3ο γύρο του ιστορικού τουρνουά!


Φοβερή, τρομερή, απίθανη! Ότι κι αν πει κανείς για την εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη θα είναι λίγο, καθώς η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-1 της Κριστίνα Πλισκόβα και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 3ο γύρο του Wimbledon!

Η 21χρονη Μαρία (κόρη της παλιάς πρωταθλήτριας του τένις Αγγελικής Κανελλοπούλου) που είναι Νο.101 στην παγκόσμια κατάταξη, όχι μόνο έχασε το πρώτο σετ με 8-6 στο τάι μπρέικ, αλλά βρέθηκε να χάνει και με 4-1 στο β’ σετ από την Πλισκόβα (Νο.44 στην παγκόσμια κατάταξη).

Κι όμως εκεί που όλοι πίστευαν ότι το όνειρο της πρόκρισης είχε τελειώσει, η Μαρία δεν τα παράτησε, αλλά αντέδρασε με εκπληκτικό τρόπο και κατακτώντας τα πέντε επόμενα γκέιμς ισοφάρισε σε 1-1.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στο τρίτο και καθοριστικό σετ με την Σάκκαρη να κάνει το καθοριστικό μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ. Εκεί που η Πλισκόβα βρέθηκε να προηγείται με 40-15, αλλά η Μαρία ισοφάρισε 40-40 και το κατέκτησε, για να κρατήσει το σερβίς της στο 4-3, εκεί που η Πλισκόβα είχε δυο φορές την ευκαιρία να ισοφαρίσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η Πλισκόβα μείωσε σε 5-4, όμως στο τελευταίο γκέιμ η Μαρία ήταν φανταστική και χωρίς να παραχωρήσει ούτε πόντο το κατέκτησε και πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Σάκκαρη θα βρεθεί στον 3ο γύρο του Wimbledon, ωστόσο είναι η 2η συνολικά σε τουρνουά Grand Slam καθώς είχε προηγηθεί στις αρχές του χρόνου η αντίστοιχη επιτυχία της στο Αυστραλιανό Open.

Ο επόμενος αντίπαλος της θα είναι ο νικητής του αγώνα Κόντα (Αγγλία) - Βέκιτς (Κροατία).

Δείτε σε βίντεο τον άσο που χάρισε την πρόκριση στην Σάκκαρη (πηγή βίντεο: www.tennisnews.gr)




Σάκκαρη: Από... Karate Kid, στο όνειρο του Wimbledon -«Ευτυχώς, με έδιωξαν την πρώτη ημέρα»

Ισως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά για την Μαρία Σάκκαρη, αν δεν την είχαν διώξει από το πρώτο μάθημά της στο καράτε.

Στα 21 της, η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε για πρώτη φορά να περάσει στον τρίτο γύρο του Wimbledon, κερδίζοντας την Τσέχα Κριστίνα Πλίσκοβα με 6-7, 6-4, 6-4. Και «ανάγκασε» τα διεθνή ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί της, όπως το AFP, που έγραψε για εκείνη με τον τίτλο «Η Karate Kid Σάκκαρη κυνηγά το όνειρο στο Wimbledon».

Πρόκειται για αναφορά στις δηλώσεις της μετά το ματς, όταν παραδέχθηκε ότι η αθλητική της καριέρα θα μπορούσε να είχε πάρει διαφορετικό δρόμο.

«Οταν ήμουν παιδί ασχολήθηκα με την κολύμβηση, το τρέξιμο, το μπαλέτο, ακόμη και το καράτε. Αλλά, με έδιωξαν από το μάθημα καράτε την πρώτη ημέρα που πήγα, γιατί γελούσα υπερβολικά. Απλά μου φαινόταν τόσο αστείο. Πήγα μόνο επειδή το έκανε ο αδελφός μου, Γιάννης. Εκείνος έμεινε, εγώ όχι. Δεν υπήρχε περίπτωση να γινόμουν επαγγελματίας», παραδέχθηκε.

Η Σάκκαρη αναφέρθηκε και στη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, την παλιά πρωταθλήτρια του τένις. «Δεν ήθελε πραγματικά να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τένις. Πίστευε ότι αυτή η ζωή είναι πολύ δύσκολη», εξήγησε η 21χρονη που στα 18 της μετακόμισε στη Βαρκελώνη, για να προπονείται.

Επόμενη αντίπαλό της, για ένα εισιτήριο για τις «16» θα είναι η Βρετανίδα Τζοάνα Κόντα.