01 Αυγούστου 2017

Ο Τραμπ «ξήλωσε» μέσα σε 10 μέρες τον Σκαραμούτσι-Τον έβγαλαν άσφαλίτες απ' το Λ. Οίκο!

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να επιμένει ότι δεν επικρατεί χάος στον Λευκό Οίκο, αλλά οι σπασμωδικές κινήσεις του άλλο δείχνουν. Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο, «ξήλωσε» κιόλας τον Αντονι Σκαραμούτσι.

Την είδηση δημοσίευσαν αρχικά οι New York Times, ενώ στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι ο Τραμπ αποφάσισε να διώξει τον πρώην χρηματιστή μόλις δέκα ημέρες έπειτα από τον διορισμό του στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Μάλιστα πηγές που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CBS, αναφέρουν ότι ο Σκαραμούτσι απομακρύνθηκε από το κτίριο του Λευκού Οίκου με συνοδεία.

«Ο Αντονι Σκαραμούτσι θα αφήσει τον ρόλο του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Εκρινε ότι είναι καλύτερο να δώσει στον προσωπάρχη Τζον Κέλι την ευκαιρία να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να δημιουργήσει τη δική του ομάδα. Του ευχόμαστε τα καλύτερα», ανέφερε η ανακοίνωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

Ο Σκαραμούτσι κόμπαζε ότι δίνει αναφορά απευθείας στον πρόεδρο και όχι στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι. Σύμφωνα με τους New York Times, η απομάκρυνσή του ήρθε έπειτα από απαίτηση του Κέλι, ο οποίος ξεκαθάρισε το πρωί της Δευτέρας στο προσωπικό του Λευκού Οίκου ότι ο ίδιος είναι επικεφαλής.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Σκαραμούτσι θα συνεχίσει να εργάζεται στον Λευκό Οίκο, σε άλλη θέση, ή αν θα απομακρυνθεί. «Δεν έχει ρόλο αυτή τη στιγμή στη διοίκηση Τραμπ... Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, στο briefing.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου η αφορμή για την αποπομπή Σκαραμούτσι ήταν τα σχόλια που έκανε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό New Yorker για τα οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ένοιωσε ότι ήταν ανάρμοστα.

«Ο πρόεδρος σίγουρα ένοιωσε ότι τα σχόλια του Άντονι ήταν ακατάλληλα για ένα άτομο σε αυτή την θέση και δεν ήθελε να επιβαρύνει τον στρατηγό Κέλι», δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου η Σάντερς, αναφερόμενη στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

Ο Σκαραμούτσι, που διορίστηκε πριν δέκα μέρες διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, είχε εξαπολύσει στην συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους, αλλά και του υπεύθυνου στρατηγικής του προέδρου Τραμπ Στίβ Μπάνον, χρησιμοποιώντας χυδαία φρασεολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην χρηματιστής προστέθηκε στο επιτελείο του Τραμπ πριν από δέκα ημέρες και ακολούθησαν οι αποχωρήσεις του Σον Σπάισερ από τη θέση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου και του ελληνικής καταγωγής Ρέινς Πρίμπους από τη θέση του προσωπάρχη.


Ταπεινωτική αποπομπή Σκαραμούτσι: Τον έβγαλαν με συνοδεία εκτός Λευκού Οίκου

Με τη «συνοδεία» (sic) ανθρώπων του Λευκού Οίκου οδηγήθηκε εκτός του εμβληματικού κτιρίου της λεωφόρου Pennsylvania 1600 ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος επικοινωνίας του Τραμπ, Άντονι Σκαραμούτσι.

Όπως αναφέρει το CBS News, ο 53χρονος που πριν από μια εβδομάδα απειλούσε θεούς και δαίμονες, λέγοντας ότι θα φτάσει μέχρι την άκρη του νήματος προκειμένου να αποκαλύψει τις διαρροές, που υπήρχαν στο τμήμα επικοινωνίας της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου, οδηγήθηκε εκτός της περιμέτρου ασφαλείας του Λευκού Οίκου με τη συνοδεία των ανδρών του κτιρίου.

«Δεν έχει αυτή τη στιγμή [ο Σκαραμούτσι] ρόλο στη διοίκηση Τραμπ ... Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο», είπε η εκπρόσωπος Τύπου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο, αν η απομάκρυνσή του σήμαινε την άμεση απόσυρση και των «διαπιστευτηρίων» του αναφορικά με την πρόσβασή του στο συγκρότημα μετά την απόλυσή του.

Ωστόσο, η απαράδεκτη, όπως χαρακτηρίζει μάλιστα το δίκτυο, απομάκρυνση του Σκαραμούτσι από τη λεωφόρο Pennsylvania ήταν μια στιγμή εξαιρετικής ταπείνωσης που ήρθε μετά από μια πολλά υποσχόμενη εμφάνιση ενός ανθρώπου, ο οποίος τοποθετήθηκε στον Λευκό Οίκο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην «προβληματική» αρκετές φορές επικοινωνιακή λειτουργία του Λευκού Οίκου.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο με μηδενική εμπειρία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr