09 Αυγούστου 2017

Βρετανία: 36χρονη δασκάλα αποπέμφθηκε επειδή είχε σεξουαλική σχέση με ανήλικη μαθήτριά της

Μία 36χρονη δασκάλα θεάτρου που πήγε μία ανήλικη μαθήτριά της σε παράσταση του West End στο Λονδίνο και αργότερα έκανε σ@ξ μαζί της σε ξενοδοχείο, τιμωρήθηκε με 5ετή αποκλεισμό από τις σχολικές αίθουσες.


Η Βρετανίδα Sarah Barton, η οποία εργαζόταν από το 2007 σε σχολείο του Essex, γνωρίστηκε με τη νεαρή μαθήτρια κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2015/16.

Με βάση τα όσα παραδέχτηκε η ίδια μπροστά στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή (σ.σ. National College for Teaching and Leadership), η φιλία τους εξελίχθηκε γρήγορα σε σεξουαλική σχέση.

Όπως κατάθεσε στην επιτροπή, εκτός από την εκδρομή στο Λονδίνο, οι δυο τους συναντιούνταν συχνά σε δημόσια μέρη ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες η Barton είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους της ότι είχε κάνει σεξ με τη μαθήτρια τουλάχιστον 12 φορές σε ξενοδοχεία και ερημικές τοποθεσίες. Σε μία περίπτωση μάλιστα, η Βρετανίδα εκπαιδευτικός φέρεται να έδειξε φωτογραφία όπου εμφανιζόταν να φιλιέται με το κορίτσι (σ.σ η ηλικία ή τα στοιχεία της ανήλικης μαθήτριας δεν αποκαλύφθηκαν).


Η 36χρονη παραδέχτηκε ότι απέτυχε να βάλει όρια στη σχέση της αλλά και πως καταχράστηκε τη θέση εμπιστοσύνης που κατείχε με τη σύναψη μιας ανάρμοστης, «σεξουαλικά υποκινούμενης» σχέσης με μαθήτριά της.

Τα μέλη της επιτροπής, μολαταύτα, περιέγραψαν την Barton ως μία αφοσιωμένη εκπαιδευτικό που εξασφάλιζε πως οι μαθητές της θα είχαν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Συνάδελφός της υποστήριξε ότι έχαιρε μεγάλου σεβασμού μεταξύ του προσωπικού του σχολείου. Πρόσθεσε ότι θα χαιρόταν αν η Barton δίδασκε την κόρη του παρά τα όσα έγιναν.

Από την πλευρά του υπουργείου, ο Alan Meyrick δήλωσε ότι η απαγόρευση διδασκαλίας - η οποία θα επανεξεταστεί σε πέντε χρόνια - ήταν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Πηγή:lifo.gr