19 Αυγούστου 2017

Η ΡΕΤΑ θα πληρώσει 49.000 για την απαγωγή και τη θανάτωση ενός τσιουάουα 9χρονου κοριτσιού

Η οικογένεια που είχε το σκυλάκι είχε καταθέσει αγωγή κατά της ΡΕΤΑ και ζητούσε αποζημίωση ύψους επτά εκατομμυρίων δολαρίων.


Έχουν περάσει, σχεδόν, τρία χρόνια από τότε που η οργάνωση People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) ευθανάτισε ένα τσιουάουα με το όνομα Μάγια σε μια πόλη της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Το σκυλάκι δεν ήταν αδέσποτο, είχε οικογένεια, η οποία και ανέφερε ότι η Μάγια απήχθη, χωρίς την συγκατάθεσή της και για τον λόγο αυτό κατέθεσε την αγωγή εναντίον της οργάνωσης.

Λίγο πριν από την εκδίκαση της αγωγής, με τη οποία η οικογένεια της Μάγια ζητούσε αποζημίωση 7 εκατομμυρίων δολαρίων, η ΡΕΤΑ αναγκάστηκε να καταλήξει σε συμφωνία και να καταβάλει ως αποζημίωση 49.000 δολάρια ως αποζημίωση στην οικογένεια της Σύνθια, του εννιάχρονου κοριτσιού που είχε την Μάγια.

Το περιστατικό συνέβη στην περιφέρεια της Ανατολικής ακτής της Βιρτζίνια, απ’ όπου τα δύο μέλη της ΡΕΤΑ, η Βικτόρια Κάρεϊ και η Τζένιφερ Γουντ, πήραν το τσιουάουα από την αυλή του σπιτιού επειδή δεν φορούσε κολάρο και το ευθανάτισαν μέσα σε λίγες ώρες χωρίς να περιμένουν μήπως το αναζητήσουν οι ιδιοκτήτες του, πέντε ημέρες όπως ορίζει ο νόμος.

Ο Γουίλμπερ Ζαράτε, πατέρας της Σύνθια, κατηγόρησε την οργάνωση ΡΕΤΑ ότι προχωρά σε μαζικές ευθανασίες, ακόμη και υγειών ζώων, με το σκεπτικό ότι «η κατοχή ενός κατοικιδίου είναι μια μορφή αιχμαλωσίας».


«Τρομερό λάθος»

Η οργάνωση από την πλευρά της, εκτός από την αποζημίωση, ζήτησε συγγνώμη για το «τρομερό λάθος» που διέπραξε, ενώ οι Κάρεϊ και Γουντ εξήγησαν ότι κάποιο άτομο από τη γειτονιά που ζει η οικογένεια της Μάγια, είχε έρθει σε επαφή μαζί τους για να «πιάσουν κάποια άγρια σκυλιά και γάτες».

«Ζητούμε συγγνώμη και πάλι και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Ζαράτε για την απώλεια της σκυλίτσας τους, Μάγια. Ήταν ένα ατυχές λάθος για την ΡΕΤΑ και για τα εμπλεκόμενα άτομα», εξήγησαν.

Επιπλέον, η PETA θα δωρίσει 2.000 δολάρια στην Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων, στη μνήμη της Μάγια.