04 Αυγούστου 2017

Πτολεμαΐδα: Δείτε την ανάσυρση ταύρου από χαράδρα 80 μέτρων!

Έξι άτομα χρειάστηκαν στην όλη επιχείρηση απεγκλωβισμού - Το ζώο δεν μπορούσε να μετακινηθεί, γιατί πιθανότατα έσπασε το πόδι του
Ολόκληρη επιχείρηση έστησε η Πυροσβεστική Πτολεμαΐδας για να καταφέρει να ανασύρει από χαράδρα 80 μέτρων έναν ταύρο! Το απίστευτο περιστατικό έγινε στην Αναταρραχή Πτολεμαΐδας.

Το ζώο, όπως είπε ο ιδιοκτήτης του, ήταν μαζί με το άλλο κοπάδι και για άγνωστο λόγο έφυγε πιο πέρα από τα άλλα ζώα και έπεσε στη χαράδρα, όπου πιθανότατα έσπασε το πόδι του και έτσι, δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Όταν το εντόπισε ο κτηνοτρόφος, ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική, προκειμένου να απεγκλωβίσει τον ταύρο.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής κατασκεύασαν αρχικά ένα αυτοσχέδιο φορείο με έναν μεγάλο μουσαμά, το οποίο και κατέβασαν στη χαράδρα. Τρεις πυροσβέστες, ο ιδιοκτήτης και δύο ακόμη άτομα χρειάστηκαν για να τοποθετήσουν το ζώο στο φορείο και να το δέσουν. Αμέσως μετά, πυροσβεστικό όχημα τράβηξε αυτή την αυτοσχέδια πλατφόρμα έξω από τη χαράδρα.

Ο σχεδιασμός της επιχείρησης του απεγκλωβισμού διήρκεσε αρκετές ώρες, αφού η ενημέρωση στην πυροσβεστική έγινε το πρωί και η ανάσυρση του ζώου από τη χαράδρα ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα.

Δείτε στο βίντεο όλη την προσπάθεια απεκλωβισμού




Πηγή: www.eordaia.org