Athens Review of Books για Ν. Κοτζιά: Τα ψεύδη του Πολυκαθηγητή Οξφόρδης, Χάρβαρντ… συνεχίζονται

Για συνεχή ψέματα κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά η Athens Review of Books, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο “πολυκαθηγητής Κοτζιάς πάντως δεν απειλεί με αγωγή στους Financial Times. Γιατί δεν θα βρει στη Μεγάλη Βρετανία δικαστές με «κατανόηση»”.


Ειδικότερα, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Athens Review of Books υποστηρίζει τα εξής:

"Το ζεύγος Κοτζιά-Μαντζουράνη επιτίθεται ξανά στην Athens Review of Books και στο «ζεύγος Βασιλάκη», όπως μας αποκαλεί, διεκδικώντας για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα ψευδολογίας. Με επίσημη ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών για να απαντήσει στο τεκμηριωμένο άρθρο των Financial Times, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης επιτίθεται στην συντάκτρια άρθρου κυρία Kerin Hope, ενώ μας κατασυκοφαντεί για μια ακόμη φορά χρησιμοποιώντας μια καταγέλαστη δικαστική απόφαση που εκθέτει την Ελληνική Δικαιοσύνη. Χρησιμοποιεί μάλιστα την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ για ιδιωτική του αντιδικία. Το άρθρο των FT ασκεί κριτική στο ελληνικό Κράτος Αδίκου, το οποίο καταδιώκει απηνώς τον κ. Ανδρέα Γεωργίου ή την Athens Review of Books. Όμως, γα το βιβλίο που συνέγραψε ο Κοτζιάς μαζί με κάποιους άλλους για λογαριασμό τού καθεστώτος Χόνεκερ, υπό την επίβλεψη του επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Μάνφρεντ Μπουρ (του περιβόητου «Ελαφοπόδαρου» της Στάζι) στο οποίο αναφέρονται οι Financial Times, δεν αναφέρει λέξη. Ας μας πει πού τον βρήκε ο «Ελαφοπόδαρος» και του ανέθεσε να γράφει ψέματα κι «ανοησίες».

Δεν έχει νόημα να αντικρούσουμε φράση φράση κάθε ψέμα τους. Παραθέτουμε το λινκ της ανακοίνωσης των διωκτών και συκοφαντών μας, Κοτζιά-Μαντζουράνη. Εκεί παρατίθεται και μια επιστολή που υπογράφει ο Ι.Κ. Μαντζουράνης, της οποίας κάθε φράση είναι ψέμα, κάθε φράση περιέχει περισσότερα από ένα ψέματα. Για όλα αυτά κάποτε θα λογοδοτήσουν και οι δύο, μαζί με τους δικαστές που εξέδωσαν τις απολύτως παράνομες, αυθαίρετες και παρανοϊκές αποφάσεις, σε μια Δικαιοσύνη απαλλαγμένη από τους απροκάλυπτους υπηρέτες της κυβέρνησης.

Δεν περιμέναμε τίποτε άλλο παρά ψέματα από τον άνθρωπο που δεν δίστασε να καταθέσει γραπτώς στο Εφετείο ότι κατείχε θέση Καθηγητού στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Χάρβαρντ, ότι είναι απόγονος του Παλαιών Πατρών Γερμανού κ.τ.τ., όπως και από τον δικηγόρο του ο οποίος αδίστακτα ισχυρίζεται ότι έχει πανηγυρικά αθωωθεί για την υπόθεση Κουτσόγιωργα-Κοσκωτά. Αρκεί να σημειώσουμε ότι ο Κοτζιάς, σύμφωνα με τα ψεύδη που υπογράφει για λογαριασμό του ο συνεργός των Κουτσόγιωργα-Κοσκωτά, δήθεν δεν δέσμευσε κανένα asset της Athens Review of Books (οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα έσοδα από το πρακτορείο διανομής δεν είναι… assets), ότι το ποσόν που διεκδικεί υποτίθεται ότι είναι μόνο 10.000 ευρώ, ότι δήθεν οι δίκες έγιναν όταν δεν ήταν υπουργός (η δίκη στο Εφετείο διεξήχθη τον Μάρτιο 2015 και στον Άρειο Πάγο τον Οκτώβριο του 2016), ότι μας... εκλιπαρούσε ο Μαντζουράνης να ζητήσουμε συγγνώμη για να σταματήσει ο Πολυκαθηγητής την δίωξη και άλλα συγκινητικά.

Είναι ο ίδιος πάντα Κοτζιάς, ο συγγραφέας του βιβλίου υπέρ της δικτατορίας Γιαρουζέλσκι, αυτός που ομολόγησε σε συνέντευξή του στο Spiegel ότι έγραφε κατ’ εντολήν του ΚΚΕ ανοησίες. Είναι ο υβριστής του Τσέσλαβ Μίλος που γράφει ποίηση.

Ο Πολυκαθηγητής Κοτζιάς πάντως δεν απειλεί με αγωγή στους Financial Times. Γιατί δεν θα βρει στη Μεγάλη Βρετανία δικαστές με «κατανόηση»."

— The Athens Review of Book
Athens Review of Books για Ν. Κοτζιά: Τα ψεύδη του Πολυκαθηγητή Οξφόρδης, Χάρβαρντ… συνεχίζονται Athens Review of Books για Ν. Κοτζιά: Τα ψεύδη του Πολυκαθηγητή Οξφόρδης, Χάρβαρντ… συνεχίζονται Reviewed by Dexi Extrem on 23:28 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: