04 Αυγούστου 2017

Πρώτη Φορά Ρατσιστικά

Του Θανάση Χειμωνά

Είναι Ιβοριανός. Έτσι ονομάζονται οι κάτοικοι της Ακτής Ελεφαντοστού. Είναι 23 ετών και ζει στη χώρα μας. Δεν προέρχεται από το πρόσφατο κύμα προσφύγων που κατέκλυσε την Ευρώπη. Ζει στην Ελλάδα ήδη οκτώ χρόνια. Είχε έρθει ως ασυνόδευτος ανήλικος και ενηλικιώθηκε εδώ. Τα πρώτα χρόνια τα πέρασε σε ξενώνα ασυνόδευτων, πήγε γυμνάσιο, λύκειο, ενηλικιώθηκε και πλέον δουλεύει ασφαλισμένος κανονικότατα. Σιγά σιγά, κατάφερε μα προσαρμοστεί, να κάνει φίλους, παρέες.


Όλα αυτά φυσικά μέχρι πριν λίγες μέρες όταν του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου που του ζητάει να εγκαταλείψει την χώρα. Καταλαβαίνετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος. Όπως πληροφορούμαι δε δεν είναι ο μόνος καθώς τα ίδια βιώνουν και πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας από χώρες της Αφρικής. Ουσιαστικά συμπατριώτες μας καθώς έχουν ενταχθεί, μιλάνε άψογα τη γλώσσα μας, ζουν ανάμεσά μας. Καλό θα είναι κάποια μέρα να πάψουμε να θεωρούμε Έλληνα μόνο όποιον διακρίνεται στο ΝΒΑ.

Τολμώ να πω πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του 2015 ένα κομμάτι μου ήταν αισιόδοξο. Σκεφτόμουν: «Εντάξει. Στα οικονομικά θα τα θαλασσώσουν αλλά είναι ένα προοδευτικό κόμμα. Σε θέματα όπως το μεταναστευτικό θα δείξουν πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Σκ…α στα μούτρα μου! Οι πρόσφυγες που ήρθαν στη χώρα μας μετά τη γενίκευση της σύρραξης στη Συρία κατέληξαν να αλληλοσφάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όταν απέτυχε η εργαλειοποίησή τους ως όπλο εκβιασμού προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα βλέπω πως η ΠΦΑ κυβέρνησή μας έχει βάλει στην μπούκα και τους παλιότερους, πρόσφυγες και μετανάστες.

Η είδηση που αναφέρω άλλωστε δεν έχει παίξει πουθενά και προσωπικά την πληροφορήθηκα από ένα στάτους του καλού φίλου Βασίλη Χρονόπουλου. Βλέπετε, οι εποχές της συριζαίικης αντιρατσιστικής «ευαισθησίας» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι Υπατείες και οι κάβερ φώτο με τα πνιγμένα αφρικανάκια δεν «πουλάνε». Οι θάνατοι, οι αυτοκτονίες, οι αυτοπυρπολήσεις των μεταναστών δεν χτυπάνε πια πρωτοσέλιδα στα διάφορα συριζοsite. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον ανατρέψει τους ανάλγητους γερμανοτσολιάδες και κρατάει γερά στα χέρια του την εξουσία. Άλλωστε, οι μετανάστες δεν ψηφίζουν.

http://www.liberal.gr/arthro/157216/apopsi/th-cheimonas/proti-fora-ratsistika.html