20 Αυγούστου 2017

Βασιλακόπουλε εσύ είσαι ο «τραυματίας», φύγε

Τι κι αν ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Superleague, μια είναι η συζήτηση που απασχολεί τα αθλητικά «στέκια», ο τραυματισμός του Αντετοκούνμπο.

Οι περισσότεροι εστιάζουν στο αν ο Έλληνας διεθνής είναι ή δεν είναι τραυματίας αλλά νομίζω ότι βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.


Και όπου δάσος βάλτε δίπλα του τη λέξη ΕΟΚ και πιο συγκεκριμένα Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Αναμφισβήτητα αυτός ήταν που αξιοποίησε στο έπακρο την επίδραση από το θρίαμβο του 1987 και γέμισε την Ελλάδα γήπεδα μπάσκετ και έστησε το αναπτυξιακό πρόγραμμα σε όλη τη χώρα από το οποίο βγήκαν οι επόμενοι μεγάλοι Έλληνες μπασκετμπολίστες.

Αυτό, όμως, όσο και αν του το αναγνωρίζει κανείς δεν μπορεί να είναι η «κωλυμπήθρα του Σιλωάμ» για όσα κάνει τα τελευταία χρόνια.

Η εποχή τον έχει ξεπεράσει, παντού οι φίλοι του έχουν αποστρατευθεί αλλά ο ίδιος εκεί, παραμένει αμετακίνητος ως ο «ισόβιος» πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλασθοφαίρισης. Σε λίγο έτσι όπως το πάει θα απειλήσει και τον Φιντέλ Κάστρο, που χρειάστηκε να φτάσει στο έσχατο σημείο κατάπτωσης για να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Κούβας.

Τι κι αν έχει καταφέρει να μην βρίσκει προπονητή μέχρι την τελευταία στιγμή και να καταλήγει στη λύση του (συμπαθή κατά τα άλλα) Κώστα Μίσσα, τι κι αν έχει καταφέρει να διώξει ως αποδοπιομπαίους τράγους προπονητές όπως ο Κατσικάρης και ο Τρινκιέρι, κανείς δεν τον αγγίζει.

Αν ψάξει κανείς τα κείμενα δημοσιογράφων που δεν έχουν προσδεθεί στο άρμα της ΕΟΚ θα διαβάσει για το τσούρμο των συναδέλφων μου (τρομάρα τους) που ακολουθούν όλες τις αποστολές, πάνε ταξίδια, παρακολουθούν τις μεγάλες διοργανώσεις αλλά από κριτική... μηδέν!

Για όλα πάντα φταίνε οι άλλοι, ποτέ ο «σωλήνας», όπως ήταν το μπασκετικό παρατσούκλι του Βασιλακόπουλου. Ποτέ και τίποτα από όσα κάνει η ΕΟΚ δεν είναι λάθος. Πάντα φταίνε οι παίχτες που τραυματίζονται, οι προπονητές που δεν παίζουν το μπάσκετ που πρέπει και εσχάτως το ΝΒΑ και οι Μπακς.

Όσο για τα περί συνωμοσίας κατά του ελληνικού μπάσκετ για να μην παίξει ο Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ, είμαι σίγουρος ότι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα διαβάζουν και γελάνε και τα μουστάκια τους. Εδώ πάλι ο σανός είναι φτηνός και πολλοί τον μασάνε.

Πρόεδρε, αν αγαπάς το μπάσκετ πήγαινε σπίτι σου. Και από εκεί θα σε θυμόμαστε. Όσο μένεις στη θέση σου κάνεις μόνο κακό στο άθλημα που - πιστεύω πως - αγαπάς.

Μάριος Καλογερόπουλος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ