09 Αυγούστου 2017

Ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά ακόμα και από... πεντάχρονα στη Βρετανία

Τα καταγεγραμμένα περιστατικά περιλαμβάνουν την προβολή πορνογραφικού υλικού και τον διαμοιρασμό άσεμνων εικόνων μέσα σε μαθητικές κοινότητες


Άκρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα μιας έρευνας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Βρετανίας, η οποία έδειξε κατακόρυφη αύξηση των αποβολών σε γυμνάσια, δημοτικά ή ακόμη και... νηπιαγωγεία λόγω ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς των μαθητών.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας που δημοσιεύει η εφημερίδα Independent, εκατοντάδες μαθητές έχουν αποβληθεί από τα σχολεία τους την τελευταία τετραετία, εξαιτίας της ανάμιξής τους σε περιστατικά ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Τα περιστατικά αυτά περιλαμβάνουν την προβολή πορνογραφικού υλικού και τον διαμοιρασμό άσεμνων εικόνων, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία που συγκέντρωσε επί τους θέματος η εταιρεία Press Association.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τοπικές αρχές στην Αγγλία, οι μαθητές που εμπλέκονται σε αυτού του είδους τις καταστάσεις είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους αγόρια: Ειδικότερα, η αναλογία ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια που αποβάλλονται για αυτόν τον λόγο είναι 18 προς 1. Οι περισσότεροι αποβληθέντες ήταν περίπου 14 χρόνων, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, αποκαλύπτοντας ωστόσο ότι δεν λείπουν παρεμφερή κρούσματα και σε πολύ μικρότερες ηλικίες, έως και 5 ετών!

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν 754 περιστατικά σχολικών αποβολών από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2017, ωστόσο ο αριθμός των μαθητών που απομακρύνθηκαν - είτε προσωρινά είτε μόνιμα - από το σχολικό περιβάλλον το ίδιο διάστημα είναι σίγουρα πολλαπλάσιος, αφού πολλά σχολεία είτε διαγράφουν τα αρχεία ή αρνούνται να τα αποκαλύψουν, λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος.

Η δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, με πολλούς να ζητούν να επανεξεταστεί η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, ώστε να λαμβάνει υπόψη την έκθεση των μαθητών στο σεξ και το γυμνό από εξαιρετικά μικρή ηλικία λόγω του Ίντερνετ, των social media και των κινητών.

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ