09 Αυγούστου 2017

Βρούτσης: Η αξιολόγηση προκαλεί αλλεργία στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η αξιολόγηση προκαλεί αλλεργία στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύουν σε αυτή, πιστεύουν στην ισοπέδωση γιατί έτσι νομίζουν ότι θα λειτουργήσει καλύτερα το πελατειακό σύστημα». Αυτά δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

«Η αξιολόγηση δε θα έπρεπε να ήταν μνημονιακή υποχρέωση», τόνισε από τη μεριά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εννοώντας ότι θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα. Επιπλέον είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που επί χρόνια προσπαθούσε να απαξιώσει κάθε διαδικασία αξιολόγησης, δεν μπορεί να περιμένει ότι θα ζητήσει από δημοσίους υπάλληλους θα αξιολογηθούν και αυτοί θα τρέξουν με χαρά να το κάνουν».

«Ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν το δημόσιο», είπε στο ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, σημειώνοντας ότι «για πολλά χρόνια είχαμε ένα δημόσιο που βασίστηκε στα πελατάκια, θέλει πολύ δουλειά αυτό να αντιστραφεί».

Από τη μεριά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκερόγλου δήλωσε σχετικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεσηκώσει τον κόσμο το 2013 – 2014 για τη σύνδεση της αξιολόγησης με την κινητικότητα. Τώρα καλείται να το κάνει πράξη. Δεν ξέρουμε τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η στροφή της στάσης της κυβέρνησης».