14 Αυγούστου 2017

ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ; ΠΑΡΤΕ Τ' ΑΡΧ@ΔΙΑ ΜΟΥ; Γιούχαραν την Μέρκελ σε προεκλογική συγκέντρωση -Τι τους απάντησε

Υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος AfD γιούχαραν την Ανγκελα Μέρκελ, σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Γκελχάουζεν.


Περίπου 100 υποστηρικτές του AfD, που κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα όμως «Η μετανάστευση χρειάζεται σαφείς κανόνες», γιούχαραν και σφύριζαν, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας της Ανγκελα Μέρκελ. Επί 33 λεπτά φώναζαν το όνομα του ακροδεξιού κόμματος και «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει», την ώρα που η καγκελάριος μιλούσε για την ασφάλεια, τους πρόσφυγες και την οικονομία μεταξύ άλλων.

Η Μέρκελ δεν αγνόησε τους υποστηρικτές του AfD. Αντίθετα, σχολίασε ότι η Γερμανία έχει δημοκρατία στην οποία ο κόσμος μπορεί να δείχνει τη δυσαρέσκειά του. Συμπλήρωσε όμως: «Μερικές φορές δεν είναι κακό να ακούς λίγο». Οταν ευχαρίστησε τους εθελοντές και επαγγελματίες οι οποίοι βοηθούν τους 890.000 πρόσφυγες οι οποίοι πήγαν στη Γερμανία το 2015, η αντίδραση ήταν ανάμεικτη: Κάποιοι τη γιούχαραν και άλλοι τη χειροκρότησαν, σύμφωνα με το Reuters.

«Βέβαια δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο αυτό που έγινε το 2015», σημείωσε η καγκελάριος και πρόσθεσε ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει τα αίτια της μετανάστευσης, όπως να ενθαρρύνει την ανάπτυξη στην Αφρική.