03 Αυγούστου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Επική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ: Πέρασε με τρία γκολ(!) στην παράταση

Από το άγχος στο… απόλυτο πάρτι ο ΑΠΟΕΛ!

Μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό της, η ομάδα του Γιώργου Δώνη (έκανε ντεμπούτο) κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βιτορούλ και να προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League.


Κάπως έτσι θα διεκδικήσει την είσοδό της στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κι ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει ευρωπαϊκή παρουσία για την προσεχή σεζόν (αν αποκλειστεί στα πλέι οφ του Champions League, πάει απευθείας στους ομίλους του Europa League).

Ο κυπριακός σύλλογος «ισοφάρισε» το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, οι γηπεδούχοι... τρελάθηκαν και με τρία γκολ όχι μόνο προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αλλά το έκαναν με το εμφατικό 4-0 κόντρα στους «διαλυμένους» Ρουμάνους!

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο (80’ Μερκής), Ρουέδα, Μιλάνοφ, Λάγο, Βινίσιους, Μοράις, Μπερτόλιο, Βάντερ (88’ Εφραΐμ), Αλωνεύτης (55? Εμπεσίλιο), Ντε Καμάργκο.

Βιτορούλ:: Ριμνιτσεάνου, Κονσταντίν, Μπενζάρ, Κόμαν, Τσίρου, Νεντέλτσου (82? Μλάντεν), Λόπες, Μπολί, Γκανέα, Τσικαλντάου (82? Ερέα), Τσίτσου. (96? Περέιρα)


Σοκ για τη Ντιναμό Κιέβου στο τέλος, ηττήθηκε 2-0 από τη Γιουνγκ Μπόις στη Βέρνη κι έμεινε εκτός συνέχειας. Η πρωταθλήτρια Τσεχία Σλάβια αν και ηττήθηκε 2-1 από τη ΜΠΑΤΕ πέρασε στην επόμενη φάση, χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Στα Σκόπια τα βρήκε σκούρα, αλλά στη Δανία η Κοπεγχάγη δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και διέλυσε 4-1 τη Βαρντάρ. Στην επόμενη φάση και η Αστάνα παρά την ήττα στη Βαρσοβία. Σούπερ η Στεάουα στην Τσεχία, διέλυσε 4-1 την Πλζεν και συνεχίζει για τ' αστέρια, ενώ η πρωτάρα Νις με το 2-2 στην Ολλανδία βρέθηκε στα πλέι οφ! Η Ριέκα κράτησε τη Σάλτσμπουργκ μακριά από τα δίχτυα της και πήρε το εισιτήριο, όπως άλλωστε και η Μάριμπορ με τη δεύτερη νίκη της. Η Σέλτικ νίκησε και στη Νορβηγία τη Ρόζενμποργκ.

Τα αποτελέσματα

ΤΣΣΚΑ - ΑΕΚ 1-0
ΑΠΟΕΛ - Βιτορούλ 4-0 παρ.
ΜΠΑΤΕ - Σλάβια 2-1
Μπασασεχίρ - Μπριζ 2-0
Κοπεγχάγη - Βαρντάρ 4-1
Πλζεν - Στεάουα 1-4
Γιουνγκ Μπόις - Ντιναμό 2-0
Χαφναρφιόρντουρ - Μάριμπορ 0-1
Λουντογκόρετς - Χάποελ Μπερ Σεβά 3-1
Αγιαξ - Νις 2-2
Λέγκια - Αστάνα 1-0
Ρόζενμποργκ - Σέλτικ 0-1
Ριέκα - Σάλτσμπουργκ 0-0
Ολυμπιακός - Παρτιζάν 2-2

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού-ΑΠΟΕΛ για μια θέση στους ομίλους του Champions 

Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν μία εκ των Μάριμπορ, Καραμπάκ, Μπερ Σεεβά, Ριέκα και Σλάβια Πράγας στην κλήρωση της Νιόν

Ο Ολυμπιακός με μια νίκη και μια ισοπαλία επί της Παρτιζάν μπήκε στα play off του Champions League και πλέον περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν (13:00) για να μάθει τον αντίπαλό του.

Και αν μη τι άλλο ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται. Προφανώς ο Ολυμπιακός παραμένει μιας και είναι η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία από το γκρουπ των πρωταθλητών. Αλλά ποιος μπορεί ν' αγνοήσει την πρωταθλήτρια Τσεχίας, Σλάβια Πράγας η οποία απέκλεισε την Μπάτε Μπόρισοφ.

Η... μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να υπάρχουν πιθανότητες να κληρωθεί και φέτος με την Μπερ Σέεβα η οποία έκανε την ζημιά στην Λουντογκόρετς και την απέκλεισε. Υπάρχει και η πρωταθλήτρια Σλοβενίας, Μάριμπορ η οποία πέρασε με δύο νίκες την Χάφνιαρνταρ.

Τέλος υπάρχει η πρωταθλήτρια Κροατίας, Ριέκα η οποία απέκλεισε την Σάλτσμπουργκ!

Το γκρουπ των πρωταθλητών

ΙΣΧΥΡΟΙ
Ολυμπιακός
Σέλτικ
Κοπεγχάγη
Λέγκια
ΑΠΟΕΛ

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Μάριμπορ
Καραμπάκ
Μπερ Σεεβά
Ριέκα
Σλάβια Πράγας

Το γκρουπ των μη πρωταθλητών

ΙΣΧΥΡΟΙ
Σεβίλλη
Νάπολι
Λίβερπουλ
ΤΣΣΚΑ
Στεάουα

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Σπόρτινγκ Λισαβώνας
Γιουνγκ Μπόις
Νις
Χόφενχαϊμ
Μπασακσεχίρ