04 Αυγούστου 2017

Κατέρρευσε στέγαστρο στο παλιό λιμάνι της Πάτρας: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 25χρονο Αλγερινό μετανάστη που είχε βρει καταφύγιο εκεί - Το κτήριο στέγαζε τα παλιά κρατητήρια - Επρόκειτο να κατεδαφιστεί το επόμενο διάστημα

Τραγωδία το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα όταν κατέρρευσε η οροφή των παλιών κρατητηρίων στο παλιό Λιμάνι της Πάτρας καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ο ένας εξ αυτών σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεκρός που ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες ήταν ένας 25χρονος μετανάστης από την Αλγερία που είχε βρει καταφύγιο εκεί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο άτυχος νεαρός είχε μπει στο κτήριο για να φορτίσει το κινητό του.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών συνεχίζεται καθώς εκφράζονται φόβοι και για άλλους εγκλωβισμένους.

Ο συγκεκριμένος χώρος επρόκειτο, σύμφωνα με το patrastimes.gr, να κατεδαφιστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις σήμερα εκδόθηκε η άδεια κατεδάφισης.

Η στιγμή που οι πυροσβέστες ανασύρουν το νεκρό μέσα από τα συντρίμμια (από gnomip.gr)



Πυροσβέστες βγάζουν από τα συντρίμμια έναν τραυματία


Μια ώρα πριν την κατάρρευση το κτήριο είχε επισκεφθεί για ρεπορτάζ λόγω της έκδοσης της απόφασης για κατεδάφιση, ο δημοσιογράφος από την Πάτρα, Κωνσταντίνος Φλαμής, ο οποίος καταγγέλλει ότι ο χώρος αυτός έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί από το 2008 αποκαλύπτοντας ότι πριν από έξι μήνες δίπλα του λειτουργούσε εκεί λούνα παρκ.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε πει ότι πρέπει να κατεδαφιστεί το κτίριο αυτό γιατί είναι σεισμόπληκτο. Έχουμε πάμπολλες αναφορές, έχουν γίνει καταγγελίες προς τις αρμόδιες Αρχές και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Σήμερα το μεσημέρι, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, έβγαλε ένα δελτίο τύπου, που λέει, ότι υπεγράφη η σύμβαση για την κατεδάφιση του κτιρίου αυτού. Εγώ, πήγα εκεί σήμερα, στις δύο και μισή το μεσημέρι, για να κάνω ρεπορτάζ. Κάνω λοιπόν το ρεπορτάζ με την κάμερα μου, μπαίνω από κάτω από το στέγαστρο για λήψεις και βιντεοσκοπούσα τα χάλια του κτιρίου. Μόλις ήρθα να μοντάρω το ρεπορτάζ μου, δηλαδή μετά από μια ώρα περίπου, το κτίριο έπεσε και ξανά πήγα εκεί και βρήκα ένα νεκρό. Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο πραγματικά. Εάν πήγαινα μια ώρα αργότερα θα ήμουν εγώ νεκρός. Που η κατεδάφιση του έπρεπε να γίνει από το 2008 και φανταστείτε ότι πριν λίγα χρόνια εκεί ήταν το λιμεναρχείο και ήταν ο χώρος που κρατούσαν τους αλλοδαπούς που προσπαθούσαν να μπουν στα πλοία για να φύγουν για Ιταλία μέχρι πριν από δυο χρόνια και το χειμώνα που μας πέρασε δίπλα του λειτουργούσε λούνα παρκ».

Δείτε βίντεο από το κτίριο, μετά την κατάρρευση, του patrastv.gr


Τις πρώτες φωτογραφίες ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook o πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Μάκκας.