09 Αυγούστου 2017

Κρύβουν κατασχέσεις και φουσκωμένα εκκαθαριστικά με «κληρώσεις» για σημαιοφόρους

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Βήμα βήμα στήνεται το σκηνικό στο εσωτερικό της χώρας, κομμένο και ραμμένο, στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ. Δυόμιση χρόνια μετά την εκλογική νίκη του Ιανουαρίου του 2015, το Μέγαρο Μαξίμου αργά αλλά σταθερά προχωρά σε «χειρουργικές» κινήσεις, δημιουργώντας  ένα περιβάλλον, το οποίο όπως εκτιμά το ίδιο, θα του δώσει την ευκαιρία να «πολεμήσει» τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.


Σύμφωνα με την ανάλυση  που κάνει το κόμμα της  αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τόσο η περίφημη κλήρωση για τους σημαιοφόρους όσο και η συζήτηση περί αλλαγής του εκκλησιασμού στα δημοτικά σχολεία.

«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να εξαπατά τους πάντες. Ουδείς πλέον τον πιστεύει και ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει τις παλινωδίες ενός πρωθυπουργού σε παραζάλη, που εξακολουθεί όμως να βλάπτει τη χώρα» αναφέρει συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος βλέπει πίσω από τις κυβερνητικές αποφάσεις των τελευταίων ημερών μία οργανωμένη προσπάθεια με ενορχηστρωτή το Μέγαρο Μαξίμου. Το σχέδιο αυτό, το οποίο περιλαμβάνει τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει δύο κομβικές παραμέτρους, σύμφωνα με την «γαλάζια» ανάλυση.

Πρώτη. Τη δημιουργία μίας εν δυνάμει «εκλογικής» πελατείας , η οποία όταν θα κληθεί να αποφασίσει μπροστά στην κάλπη θα προτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απόφαση για την κλήρωση δεν ήταν τυχαία. Ήταν μελετημένη με στόχο να βρει έκφραση ένα κομμάτι των πολιτών που μέχρι σήμερα κινούνταν μακριά από την λογική των μεγάλων «επιδόσεων» και της αριστείας αναφέρει συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Η εξίσωση των πολιτών προς τα κάτω αποτελούσε βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ΝΔ. Η λογική της μαζοποίησης βρίσκεται πάντα στο πίσω μέρος της σκέψης του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που θα φανεί και στα επόμενα κυβερνητικά βήματα εκτιμούν στην οδό Πειραιώς.

Δεύτερη. Το άνοιγμα της συζήτησης για τις αλλαγές στην παιδεία είναι μέσο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, την ώρα που οι πολίτες βιώνουν δύσκολες στιγμές μέσα από την οικονομική κρίση.

Κατασχέσεις λογαριασμών και εκκαθαριστικά της εφορίας δημιουργούν ένα ασφυχτικό πλαίσιο σε κάθε νοικοκυριό προκαλώντας ασφυξία.

«Τι καλύτερο αντίδοτο στη φορολογική λαίλαπα από το να βρίσκεται στο κέντρο του δημόσιου διαλόγου, ένα άλλο ζήτημα, όπως αυτό της παιδείας» σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση που επιμένουν να μιλούν για παταγώδη κυβερνητική αποτυχία στον τομέα της οικονομίας, η οποία ρίχνει βαριά την σκιά της σε κάθε έκφραση δράσης του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, προετοιμάζει την παρουσία του στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.

 Μια παρουσία, στην οποία θα θελήσει να προσδώσει έντονο χρώμα «κυβερνησιμοτήτας» εκ μέρους της ΝΔ. Κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα ζητήματα της καθημερινότητας, επιχειρώντας να δώσει ελπίδα και προοπτική στους πολίτες, σε μια περίοδο που η αναξιοπιστία και η ισοπέδωση του πολιτικού συστήματος αποτελεί μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία.

«Το όλοι το ίδιο είναι» αποτελεί το νούμερο ένα εχθρό του κ. Μητσοτάκη, κάτι το οποίο θα αντιμετωπίσει με την παρουσιάσει δέσμη μέτρων τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Προτάσεις που θα οριστικοποιηθούν το προσεχές διάστημα μετά και από συσκέψεις με  τους στενούς του συνεργάτες.

http://www.liberal.gr/arthro/158217/politiki/2017/prospatheia-apoprosanatolismou-apo-tin-kubernisi-enopsei-forologikis-kataigidas.html