10 Αυγούστου 2017

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Ξέρουν άραγε οι Αμερικάνοι κατά πού πέφτει η Βόρεια Κορέα στο χάρτη;

Με την κόντρα ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας να κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα και την ανταλλαγή απειλών να συνεχίζεται αμείωτη, μια δημοσκόπηση του CNΝ έδειξε ότι περίπου το 50% «θα υποστήριζαν στρατιωτική δράση ενάντια στην δικτατορία του Κιμ Γιονγκ Ουν».


Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό προβληματάκι: οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν ιδέα κατά πού πέφτει η χώρα που θέλουν να... βομβαρδίσουν στον χάρτη.

Οι Αμερικανοί έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο καζούρας στον παρελθόν για την παντελή έλλειψη γεωγραφικών τους γνώσεων. Με αφορμή λοιπόν την πρόσφατη κρίση ανάμεσα στις σχέσεις των δύο κρατών, ο παρουσιαστής Jimmy Kimmel αποφάσισε να... συζητήσει περί διεθνούς διπλωματίας με περαστικούς της Λεωφόρου του Χόλιγουντ, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Το αποτέλεσμα; Ας πούμε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που κανείς από τους συγκεκριμένους Αμερικάνους δεν θα ερωτηθεί προς τα πού πρέπει να πάνε οι... πύραυλοι του Τραμπ, αλλιώς ο κίνδυνος να φάμε καμία... αδέσποτη, θα ήταν σίγουρα μεγάλος.


Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ