03 Αυγούστου 2017

Αθώωση αυτοί, αναίρεση εμείς!

Του Σάκη Μουμτζή

Αλέξη μου, κάντο όπως ο Μαδούρο. Μην ακούς και μην επηρεάζεσαι από αυτούς που σε βρίζουν και σε κατηγορούν, επειδή θέλεις να γίνουμε Βενεζουέλα.


Όλοι αυτοί θέλουν το κακό σου, Αλέξη μου. Όλοι οι φιλελέδες που σου προσάπτουν αυτές τις κατηγορίες, φίλοι σου είναι; Όχι. Άρα πρέπει να κάνεις ακριβώς αυτά για τα οποία σε εγκαλούν. Να γίνεις ο Μαδούρο της Μεσογείου. Θα σε σέβονται.

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις; Αρχικά να βάλεις στην φυλακή όλους αυτούς που συμβολίζουν τα επάρατα μνημόνια. Στην αρχή τα μικρά ψάρια μετά και τα μεγάλα. Και αν αυτοί αθωώνονται έχεις τα μέσα να κάνεις αναίρεση. Κάποια στιγμή, δεν μπορεί, θα βρεθούν πατριώτες δικαστές που θα τους βάλουν φυλακή. Αθώωση αυτοί, αναίρεση εμείς!

Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή. Μην κυνηγήσεις όποιον υπέγραψε μνημόνιο, γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων. Γι΄αυτό γίνε συγκεκριμένος. Π.χ. όποιος υπέγραψε μνημόνιο μέχρι το 2014 και το όνομα του αρχίζει από Βαγγ. και το επίθετο του από Βενιζ., να πάει φυλακή. Σου ρίχνω ιδέες, σύντροφε.

Στην συνέχεια θα κυνηγήσεις τους καναλάρχες. Το ινστιτούτο της Φλωρεντίας ήταν υπερβολικά γενναιόδωρο στην γνωμάτευση του. Τι τέσσερα κανάλια. Τρία και πολλά είναι. ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3. Τέλος. Το ένα θα σου κάνει αντιπολίτευση. Όχι όμως τραβηγμένα πράγματα. Η πιο επιθετική ερώτηση που θα σου κάνουν θα είναι: «κ.πρωθυπουργέ, πώς μπορείτε και είστε τόσο ειλικρινής;»

Κατόπιν θα ασχοληθείς με τους ολιγάρχες. Δεν μπορεί να χρωστάνε τα κέρατα τους και να σου κάνουν αντιπολίτευση! Ζήτησε αμέσως να επιστρέψουν τα δανεικά και στείλε και το ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις τους. Να καταλάβουν ποιος είναι το αφεντικό.

Για το τέλος άφησα τα μεγάλα ψάρια. Τους υπουργούς και τους πρωθυπουργούς των μνημονίων (προσοχή, μέχρι το 2014). Δεν μπορεί θα βρεις τρεις-τέσσερις Μαρτίνηδες και θα τους καθίσεις στο σκαμνί. Την συνέχεια θα την αναλάβει η κυρά Πολυξένη με τον Δημητράκη. Όχι τον Τράκη, μην μπερδευτείς.

Έτσι θα διαμορφώσεις ένα πολιτικό τοπίο που θα σου επιτρέψει να είσαι ισόβιος πρωθυπουργός. Μάλιστα, σου προτείνω να βάλεις για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Φωτάρα. Ναι, καλά κατάλαβες. Τον Κουβέλη. Θα σου κάνει σκληρή αντιπολίτευση, αλλά θα είναι νηφάλια, εποικοδομητική και καλοπροαίρετη. Είναι ο ρόλος που του πάει γάντι. Γι΄αυτόν γεννήθηκε.

Με αυτά και αυτά Αλέξη, θα γίνεις ένας βαλκάνιος Μαδούρο. Αγαπητός δια τους φίλους, τρομερός δια τους εχθρούς. Και μετά αφού ξεκάνεις τους πολιτικούς αντιπάλους σου, καλόν είναι να ασχοληθείς και με κάτι μειράκια του κόμματος σου, που το «παίζουν διαφωνούντες». Κάτι φλώρια της ανανεωτικής αριστεράς, τάχα μου.

Αν σου πω τι θα κάνεις επ΄αυτού, θα είναι ασέβεια προς το πρόσωπο σου. Είσαι προφέσορας στα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα. Θα κάνεις την δουλειά που ξέρεις να κάνεις, παιδιόθεν.

Αλέξη, αν ακούσεις τις συμβουλές ενός ανθρώπου που σε αγαπά και σε εκτιμά, μετά βεβαιότητος θα είσαι ισόβιος πρωθυπουργός.

Μάλιστα, προβλέπω η Ελλάδα να γίνει η χώρα-πρότυπο για όλους τους Μαδουρίστας.

Με πολλή αγάπη, διάπυρος ευχέτης!

http://www.liberal.gr/arthro/156986/apopsi/s-moumtzis/athoosi-autoi-anairesi-emeis.html