Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Καίγεται και η Κεφαλονιά από το βράδυ της Τετάρτης-Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: "Χρειαζόμαστε επειγόντως ενισχύσεις"

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις περιοχές Βλαχάτα, Σιμωτάτα και Λουρδά της Κεφαλονιάς, στους πρόποδες του Αίνου, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης, με τη φωτιά να είναι πολύ κοντά σε σπίτια της περιοχής Σιμωτάτα.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και έχουν καεί αυτοκίνητα και αυλές σπιτιών.

Μάλιστα, πρόκειται για μία «δύσκολη στιγμή» σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά έχει ήδη πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει περάσει το κεντρικό δρόμο, καίγοντας πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο οικισμός του Λουρδά εκκενώθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κάτοικοι από Βλαχάτα και Σιμωτάτα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με ελάχιστα απαραίτητα και κατευθύνονται προς Πόρο.

Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού.

Μετά τη μία το βράδυ καλύτερη εικόνα παρουσίαζαν τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Βλαχάτα, Σιμωτάτα και Λουρδά. Η μάχη των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων, ώστε να περιοριστεί η φωτιά είναι μεγάλη, ενώ σε λίγη ώρα αναμένονται ενισχύσεις με δυνάμεις πυρόσβεσης που θα καταφτάσουν από την Πελοπόννησο.

Στην περιοχή σπεύδουν λεωφορεία για να απομακρύνουν τους τουρίστες.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές διακοπές ρεύματος σε όλα τα χωριά από Περατάτα έως Πλατιές.

Η τροχαία έχει αυτή την στιγμή διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο. Κλειστός είναι και ο δρόμος απο Πόρο προς το Αργοστόλι.

Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή των Λουρδάτων – Σιμωτάτων και Βλαχάτων έχουν κλείσει, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ βοηθούν και κάτοικοι της περιοχής.

Ο άνεμος δεν είναι σύμμαχος, καθώς είναι πολύ ισχυρός, ενώ το γεγονός ότι νύχτωσε καθιστά αδύνατο να σηκωθούν πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στη 01:00 π.μ. θα ξεκινήσει καράβι από την Κυλλήνη και περίπου στις 02:30 θα φτάσει στην Κεφαλονιά με ενισχύσεις σε πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα.
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: "Έχουμε νέο πύρινο μέτωπο στην Κεφαλονιά. Χρειαζόμαστε επειγόντως ενισχύσεις"

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην Κεφαλονιά επεσήμανε ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ. Ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε ότι υπάρχει και νέο μέτωπο φωτιάς στο χωριό Ραντζακλί, κοντά σε σπίτια, τόνισε ότι οι υπάρχουσες δυνάμεις πυρόσβεσης δεν επαρκούν καθώς και ότι αναμένονται ενισχύσεις από την Τρίπολη και την Κοζάνη που θα φθάσουν στο νησί μέσω Κυλλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου