02 Αυγούστου 2017

ΚΟΥΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ! Ο Τραμπ, αφού υπέγραψε τις κυρώσεις για τη Ρωσία... τις έβγαλε αντισυνταγματικές

Δεν έχουν τέλος τα πισωγυρίσματα για τον Αμερικανό πρόεδρο, όπως φαίνεται.

Σήμερα, έπειτα από την υπογραφή του νομοσχεδίου με τις νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε σημειώνοντας ότι ο νόμος έχει «σημαντικά ελαττώματα», σημειώνοντας ότι θα περιορίζει την ικανότητα των ΗΠΑ να επιτυγχάνουν συμφέρουσες συμφωνίες για τον αμερικανικό λαό.


«Ενώ είμαι υπέρμαχος της λήψης σκληρών μέτρων για την τιμωρία και την αποτροπή επιθετικών και αποσταθεροποιητικών συμπεριφορών από το Ιράν, την Βόρεια Κορέα και την Ρωσία, αυτό το νομοσχέδιο έχει σημαντικά ελαττώματα», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ο Τραμπ, ο οποίος υπέγραψε το νομοσχέδιο κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς παρουσία μέσων ενημέρωσης, τόνισε ότι ο νέος νόμος είναι πιθανό «να φέρει πιο κοντά την Κίνα την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα», επισημαίνοντας ότι επικύρωσε τον νόμο «στο όνομα της εθνικής ενότητας».

«Στην βιασύνη του να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο το Κογκρέσο συμπεριέλαβε αρκετές, ξεκάθαρα αντισυνταγματικές διατάξεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Περιορίζοντας την ευελεξία της κυβέρνησης, αυτός ο νόμος κάνει δυσκολότερη την επίτευξη συμφέρουσων συμφωνιών για τον αμερικανικό λαό»

Τις νέες κυρώσεις υπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα τα δύο σώματα του αμερικανικού κογκρέσου, με την Ρωσία να ανταπαντά με την μείωση του προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές αποστολές στη ρωσική επικράτεια.

Ρωσία: Δεν αλλάζει τίποτα για μας

Η επικύρωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ των νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας «δεν αλλάζει τίποτα» για τη Μόσχα, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«De facto, αυτό δεν αλλάζει τίποτα» επισήμανε ο Ρώσος αξιωματούχος, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ενώ υπενθύμισε ότι η Ρωσία «έχει ήδη λάβει μέτρα ως αντίποινα» σε αυτές τις κυρώσεις που ενέκρινε η Ουάσιγκτον για να τιμωρήσει τη Μόσχα για την φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα έδωσε εντολή στην Ουάσιγκτον να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της στις πρεσβείες και τα προξενεία στη Ρωσία, κατά 755 υπαλλήλους εκ των συνολικά 1.200, και γνωστοποίησε την κατάσχεση δύο διπλωματικών ακινήτων, αφού οι Αμερικανοί βουλευτές υπερψήφισαν το νέο γύρο κυρώσεων.

Την ίδια ώρα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε σήμερα ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις αναπόφευκτα πλήττουν τις διμερείς σχέσεις αλλά δεν θα αλλάξουν την πολιτική της Ρωσίας.

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι αυτό το νομοσχέδιο ενδεχομένως θα ενθάρρυνε τη Ρωσία να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ. Κατά την άποψή μου πρόκειται για ένα περίεργο είδος ενθάρρυνσης» τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Εκείνοι που συνέταξαν αυτό το νομοσχέδιο, εάν σκέφτονταν ότι πιθανόν αλλάξει την πολιτική μας, έκαναν λάθος» συμπλήρωσε.

«Έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα, ότι εμείς δεν υποκύπτουμε, δεν λυγίζουμε» σημείωσε ο Βασίλι Νεμπένζια.

«Αναπόφευκτα πλήττει τις σχέσεις μας αλλά εμείς θα εργαστούμε υπό τις παρούσες συνθήκες με την ελπίδα ότι κάποια θα στιγμή η κατάσταση θα αλλάξει».