09 Αυγούστου 2017

Ο Τραμπ έχει την ευλογία του Θεού να «ξεπαστρέψει» τον Κιμ Γιονγκ Ουν, λέει ιερέας σύμβουλός του

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει «την ευλογία του Κυρίου» να βγάλει από τη μέση τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ισχυρίστηκε σήμερα σε δήλωσή του ο Ευαγγελικός ιερέας μιας εκκλησίας στο Τέξας που αριθμεί χιλιάδες μέλη, εν μέσω της πρωτοφανούς κλιμάκωσης της ρητορικής πολέμου από τον Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.


Ο Ρόμπερτ Τζέφρες, ένας από τους Ευαγγελικούς συμβούλους του Τραμπ ο οποίος μάλιστα χοροστάτησε και στην τελετή ορκομωσίας του, εξέδωσε σήμερα μια ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα είναι «ηθικά καλυμμένος» αν θελήσει να... ξεπαστρέψει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Όσον αφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε όσους πράττουν το κακό, η Βίβλος, στην Επιστολή προς Ρωμαίους, είναι απολύτως ξεκάθαρη: Ο Θεός δίνει την ευλογία του σε εκείνους που κυβερνούν να χρησιμοποιούν κάθε απαιτούμενο μέσο - ακόμα και τον πόλεμο - για να σταματούν το κακό. Στην περίπτωση της Βόρειας Κορέας, ο Θεός έχει δώσει την ευλογία του στον Τραμπ να βγάλει από τη μέση τον Κιμ Γιονγκ Ουν».


 Εξηγώντας την δήλωσή του σε μια τηλεφωνική συνέντευξη, ο Τζέφρες επισήμανε ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει όταν ο Τραμπ δήλωσε πως θα οι ΗΠΑ θα απαντήσουν με «φωτιά και οργή» σε περαιτέρω απειλές της Βόρειας Κορέας.

«Το κεφάλαιο 13 της Επιστολής προς Ρωμαίους εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει όπως κρίνει αναγκαίο όσους πράττουν το κακό. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης ή της βίαιης τιμωρίας ανθρώπων όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν», επισήμανε ο Τζέφρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί ειρηνιστές Χριστιανοί επικαλούνται το προηγούμενο κεφάλαιο, το 12, που αναφέρει: «Να μην ανταποδίδετε κακό αντί κακού σε κανέναν. Να προνοείτε για καλά πράγματα ενώπιον όλων των ανθρώπων». Ωστόσο το συγκεκριμένο εδάφιο αφορά γενικά στους χριστιανούς, και όχι στην κυβέρνηση που έχει...άλλες ευθύνες, υπογραμμίζει ο Τζέφρες.

Στο κήρυγμά του το πρωί της ορκομωσίας του Τραμπ, ο Τζέφρες είχε παρομοιάζει τον Αμερικανό πρόεδρο με τον βιβλικό ηγέτη  Νεεμία, που βοήθησε στην ανοικοδόμηση της πόλης της Ιερουσαλήμ. «Το πρώτο βήμα για την ανοικοδόμηση ενός έθνους ήταν η οικοδόμηση ενός τείχους, όπως εκείνο της Ιερουσαλήμ, για την προστασία των πολιτών του. Βλέπετε, ο Θεός δεν είναι ενάντια στα τείχη», είχε πει τότε ο ιερέας, προωθώντας την ατζέντα του Τραμπ για το τείχον στα σύνορα με το Μεξικό.

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ