03 Αυγούστου 2017

Κορυδαλλός: Τι λέει ο Αρμένιος κουρέας που δέχθηκε την επίθεση με πυροβολισμούς -Μαφιόζικο χτύπημα λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Στον ισχυρισμό ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους δράστες της επίθεσης στο κουρείο του προχώρησε ο 24χρονος Αρμένιος, στον οποίο ανήκει το κατάστημα στον Κορυδαλλό έξω από το οποίο έπεσαν οι πυροβολισμοί το βράδυ της Τρίτης που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά μία 29χρονη κοπέλα από αδέσποτη σφαίρα.


Η αστυνομία από την πλευρά της κάνει λόγο για μαφιόζικη επίθεση και επιχειρεί να λύσει το μυστήριο πίσω από αυτή. Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών πάντως ο 24χρονος κουρέας επέμενε ότι πρώτη φορά έβλεπε τους δράστες, ότι η επίθεσή στο κατάστημά του επί της οδού Ταξιαρχών ήταν απρόκλητη και ότι δεν έχει ανοιχτές διαφορές με κανέναν.

Το χρονικό

Ο κουρέας στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης καθόταν με φιλική του παρέα έξω από το κατάστημά του, όταν όπως υποστήριξε 8 με 10 άτομα που δεν είχε ξαναδεί ποτέ στη ζωή του ξεκίνησαν την επίθεση χτυπώντας τον και βρίζοντάς τον. Στην διαφυγή τους μάλιστα δύο από τους δράστες έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν εναντίον του κομμωτηρίου. Μια από τις σφαίρες όμως, η οποία προήλθε μάλιστα από ευθεία βολή, χτύπησε μία 29χρονη κοπέλα η οποία βρισκόταν με παρέα σε διπλανή καφετέρια. Αμέσως η 29χρονη μεταφέρθηκε στο «Αττικό» Νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι έρευνες

Αμέσως στην αστυνομία σήμανε συναγερμός. Από το σημείο οι αστυνομικοί συνέλεξαν σφαίρες οι οποίες προήλθαν από δύο διαφορετικά όπλα. Οι σφαίρες βρήκαν στόχο στην τζαμαρία και τον τοίχο του κουρείου. Εκτός από τις σφαίρες όμως, οι αρχές εστιάζουν και στο υλικό που έχουν συλλέξει από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής καθώς προσπαθούν να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα των προσώπων που έκαναν την επίθεση.

Από τις μαρτυρίες που συνέλεξαν προέκυψε πάντως ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά και εκφράζονταν με έντονο μίσος εναντίων των «στόχων» τους.

Χθες, η ΔΙ.ΑΣ προχώρησε και σε 6 προσαγωγές, όπως προέκυψε όμως κανένα από τα άτομα αυτά δεν είχε σχέση με το περιστατικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά της πάντως έχει να ερευνήσει μία σειρά από περιστατικά «αδέσποτων» σφαιρών, με πιο τραγικό τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι.

Μετά την τραγωδία με τον 11χρονο μαθητή που προκάλεσε την οργή των κατοίκων του Μενιδίου, οι οποίοι απαιτούν καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή τους, σημειώθηκαν και άλλα παρόμοια περιστατικά. Σε ένα από αυτά, ένα 14χρονο κορίτσι που ζει με την οικογένειά του στην οδό Θεοφυλάχτου στο Μενίδι, στάθηκε τυχερό όταν σφαίρα από ευθεία βολή καρφώθηκε στο σπίτι της.

Τέλος, μυστήριο καλύπτει και τον τραυματισμό μοτοσικλετιστή στη Δραπετσώνα ο οποίος δέχθηκε μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι και ενώ ήταν εν κινήσει. Οι Αρχές ωστόσο στην περίπτωσή του εκτιμούν ότι μπορεί να μην δέχθηκε σκάγι, αλλά κομμάτι από ρουλεμάν.