18 Αυγούστου 2017

Κακουργηματικές διώξεις για σύζυγο χρεοκοπημένου εκδότη και μηντιάρχη – “στοιχηματατζή”

ΤΟ ΠΑΛΙΟ χρεοκοπημένο σύστημα της διαπλοκής, εκτός από το καρτέλ που είχε επιβάλει στα δημόσια έργα, μονοπωλώντας στην ουσία όλες τις μεγάλες και κερδοφόρες συμβάσεις, είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στις χρυσοφόρες εταιρείες του διαδικτυακού στοιχήματος.

Πίσω από μεγάλη στοιχηματική εταιρεία, η διοίκηση της οποίας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή 35 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φυγάδευσε με εικονικές συμβάσεις και πλαστά τιμολόγια στην Κύπρο, ενώ η έρευνα επεκτείνεται και στη διαφυγή κεφαλαίων στο φορολογικό παράδεισο του Παναμά, βρίσκεται πρώην ιδιοκτήτης μεγάλου δημοσιογραφικού ομίλου.

Μάλιστα η σύζυγος του χρεοκοπημένου βαρόνου της διαπλοκής διώκεται μαζί με τον ιδιοκτήτη της στοιχηματικής εταιρείας και σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από δικαστική έρευνα που διενήργησε πριν από χρόνια η σημερινή προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Τουλουπάκη.

Τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας καίνε τους διαπλεκόμενους βαρόνους του τζόγου και τεκμηριώνουν τη φοροδιαφυγή ύψους 35 εκατομμυρίων, που φυγαδεύτηκαν στην Κύπρο.

Βέβαια η έρευνα συνεχίζεται τόσο για τη στοιχηματική εταιρεία, που είχε στήσει ο διαπλεκόμενος εκδότης, όσο και σε άλλες στοιχηματικές εταιρείες που φοροδιαφεύγουν, μεταφέροντας τεράστια κεφάλαια στον Παναμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πρώην μεγαλοεκδότης έχει χρεοκοπήσει το σύνολο των εκδοτικών του επιχειρήσεων και δραστηριοποιείται αποκλειστικά με τη στοιχηματική εταιρεία που του αποφέρει τεράστια υπερκέρδη, αφού με διάφορα κόλπα αποφεύγουν να πληρώνουν φόρους στο ελληνικό δημόσιο.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος εκδότης πριν κλείσει τις εφημερίδες και το κανάλι, πίεζε με κάθε τρόπο προκειμένου να ακυρώσει το διαγωνισμό που επρόκειτο να προκηρύξει η κυβέρνηση για στοιχηματικές άδειες.

Το σημερινό καθεστώς με τις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος παραπέμπει στο άναρχο και παράνομο καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών.

Μονίμως οι κυβερνήσεις εξαγγέλλουν διαγωνισμούς για τηλεοπτικές άδειες και για διαδικτυακό στοίχημα, αλλά κάποιοι φρενάρουν τις διαδικασίες.

Πάντως η περίπτωση του πρώην μεγαλοεκδότη, ο οποίος επέκτεινε τις δραστηριότητές του και στο διαδικτυακό στοίχημα, είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που είχε διαμορφώσει στην αγορά το πάλαι ποτέ πανίσχυρο καρτέλ της διαπλοκής.

Έχοντας εξασφαλίσει μεγάλη δύναμη κρούσης στα κανάλια και τις εφημερίδες, ο συγκεκριμένος βαρόνος της διαπλοκής είχε επιβάλει δικό του μονοπώλιο στα δημόσια έργα και στις κρατικές προμήθειες.

Ασταμάτητος στην κυριολεξία έβαλε χέρι και στον τζόγο, ενώ παράλληλα είχε στήσει και κάποιες δουλειές στα εξοπλιστικά.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΝΤΡΑ