Χήρα Έλληνα τραπεζίτη κάνει μήνυση στον γιατρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Σε αμέλεια του γιατρού που παρακολουθούσε την κατάσταση της υγείας του επιτυχημένου τραπεζίτη Στέφανου Βαβαλίδη στο Λονδίνο αποδίδει το θάνατό του η οικογένειά του, με τη χήρα του, Βαρβάρα να καταθέτει μήνυση εναντίον του.


Πρόκειται για τον δρα Πίτερ Γουίλερ, τον οποίο εμπιστευόταν επί 30 ολόκληρα χρόνια η οικογένεια, ενώ ήταν και ο προσωπικός γιατρός της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε να αναγνωρίσει τη σορό της μετά από το τροχαίο δυστύχημα που της στοίχισε τη ζωή στις 31 Αυγούστου 1997.

Ο Στέφανος Βαβαλίδης αρρώστησε κατά τη διάρκεια διακοπών του στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2015 και πέρασε τους τελευταίους οκτώ μήνες της ζωής του στο νοσοκομείο.

Η χήρα του κατηγορεί το Γουίλερ ότι «δηλητηρίασε» τον σύζυγό της,  καθώς ο θάνατός του σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια πιθανότατα λόγω της τοξικότητας των φαρμάκων που τού χορηγούσε για την ψωρίαση.

«Δηλητηριάστηκε σταγόνα - σταγόνα»

«Ο σύζυγός μου έπαιρνε μεθοτρεξάτη μία φορά την εβδομάδα χωρίς παρενέργειες. Αλλά υπέστη μία σχεδόν κρυφή συσσώρευση προβλημάτων υγείας, όπως κρυολογήματα και κακό ύπνο. Αυτή ήταν η φύση της δηλητηρίασής του -σταγόνα σταγόνα- για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι τραγικό να χάνεις τον επί 45 χρόνια σύντροφό σου. Αλλά ήταν απόλυτο σοκ και φρίκη όταν μάθαμε ότι μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί», είπε η κα Βαβαλίδη, μιλώντας στο BBC.

Εκείνη και ο μεγαλύτερος γιος της, Άλεξ, κατηγορούν τον δρα Γουίλερ για «αμέλεια, αλαζονεία, παρατεταμένη αμεριμνησία και αμέλεια».

Ο δικηγόρος της οικογένειας που ειδικεύεται σε υποθέσεις ιατρικής αμέλειας χαρακτηρίζει την προκείμενη ως τη χειρότερη περίπτωση «επαναλαμβανόμενης και επίμονης αμελούς φροντίδας» που έχει δει ποτέ.

Τι απαντά ο γιατρός

Απαντώντας μέσω των συνηγόρων του, ο Γουίλερ αναφέρει ότι το συγκεκριμένο φάρκακο, την μεθοτρεξάτη, χορηγούνταν στον Βαβαλίδη από το 1999 από τον προηγούμενο γιατρό του και πως όταν ο ίδιος άρχισε να το συνταγογραφεί το 2003 είχε ενημερωθεί πως ο ασθενής έπαιρνε μία σταθερή δόση η οποία είχε θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ψωρίασης χωρίς παρενέργειες.

Σημειώνει επίσης ότι ο Βαβαλίδης ήταν παχύσαρκος και διαβητικός θα πέθαινε ούτως ή άλλως από ηπατική ανεπάρκεια. Παρόλα αυτά, παραδέχεται πως αν είχε δώσει εντολή στον ασθενή για πλήρεις ιατρικές εξετάσεις εκείνος θα μπορούσε να είχε ζήσει έως και δύο χρόνια περισσότερο.

Ο Στέφανος Βαβαλίδης, ήταν Ελληνοκαναδός επενδυτικός τραπεζίτης ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής διοικητής της Εθνικής Τράπεζας την περίοδο 1991-1993, πέθανε τον Ιανουάριο του 2016 στο Λονδίνο, σε ηλικία 69 ετών.
Χήρα Έλληνα τραπεζίτη κάνει μήνυση στον γιατρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα Χήρα Έλληνα τραπεζίτη κάνει μήνυση στον γιατρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα Reviewed by Dexi Extrem on 8/11/2017 02:33:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: