18 Αυγούστου 2017

Νέος νόμος διευκολύνει τη φυλάκιση των ηγετών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Νέος νόμος διευκολύνει τη φυλάκιση των ηγετών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα
Με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 25 χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι όσοι κριθούν ένοχοι για διάπραξη εγκλημάτων «μίσους και μισαλλοδοξίας» στη Βενεζουέλα.


Αυτό προβλέπει ο νέος νόμος που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα και ο οποίος, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, έχει στόχο να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον μέσο για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

«Θα αποτελέσει τιμή για το γραφείο του γενικού εισαγγελέα να αναγνωρίσει αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για το καθένα από τα εγκλήματα μίσους που έχουν διαπραχθεί σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο ίδιος ο νέος γενικός εισαγγελέας, Tarek Saab, στενός συνεργάτης του προέδρου Nicolas Maduro και πρώην συνήγορος για τα δικαιώματα του πολίτη στη Βενεζουέλα.

«Θα εξετάσουμε εξονυχιστικά τις κάμερες, τα βίντεο, τις φωτογραφίες. Θα βρούμε φωτογραφίες του καθενός από αυτούς, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα πληρώσουν επειδή σκότωσαν και τραυματίσαν ανθρώπους, αφήνοντας πίσω ορφανά παιδιά», δήλωσε εν μέσω θύελλα χειροκροτημάτων από τα μέλη της -αμφισβητούμενης και μη αναγνωρισμένης από την αντιπολίτευσης και τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού- Συντακτικής Συνέλευσης, έχοντας στο πλευρό του την πρόεδρο του σώματος, Delcy Rodriguez.

Η αντιπολίτευση, πάντως, καταγγέλλει ότι με τον τρόπο αυτό θα εξαπολυθεί νέο μπαράζ διώξεων σε βάρος των στελεχών της και των πρωτεργατών των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Άλλωστε, από τους 120 θανάτους που έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως στη διάρκεια των τελευταίων 4 μηνών, οι 73 αποδίδονται στις δυνάμεις ασφαλείας και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που είναι πιστές στον Maduro, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ.

http://www.liberal.gr/arthro/159807/epikairotita/2017/neos-nomos-dieukolunei-ti-fulakisi-ton-igeton-tis-antipoliteusis-sti-benezouela.html