01 Αυγούστου 2017

ΠΑΠΑΡΙΕΣ! Το Ποτάμι μέτρησε πόση ώρα μίλησε ο κάθε πολιτικός αρχηγός στη Βουλή: Να σταματήσει αυτό το ρεζιλίκι


Δεν μπορεί ρε Σταύρακα το 3% να έχει τον ίδιο χρόνο με το 30%! Πως να το κάνουμε δηλ.;

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί αρχηγοί ξεπερνούν κατά πολύ τον χρόνο που έχουν δικαίωμα να μιλήσουν στη Βουλή. Αυτή τη φορά όμως το Ποτάμι κάθισε και μέτρησε κατά πόσο ξεπέρασαν τα όρια.


Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πόση ώρα μίλησε ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός του κάθε κόμματος. Αναφερόμενος σε αυτό το ζήτημα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε «να σταματήσει αυτό το ρεζιλίκι!».

Σύμφωνα με το Ποτάμι:

«O κ. Τσίπρας είχε δικαίωμα ομιλίας 20 λεπτά. Μίλησε σχεδόν μία ώρα (!) Για την ακρίβεια 57:54 (Πρωτολογία 36, δεύτερη παρέμβαση 14:38, τριτολογία 7:16)

Ο κ. Μητσοτάκης είχε 20 λεπτά. Μίλησε συνολικά 52:59. (Πρωτολογία 40:37. Δευτερολογία 12:22’)

Και οι δύο μαζί, Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησαν σχεδόν 2 ώρες, 110:13 λεπτά!

H κυρία Γεννηματά είχε 15 λεπτά, μίλησε 20:05.

O κ. Λεβέντης είχε κι εκείνος 15 λεπτά, μίλησε τον διπλάσιο χρόνο 30:46.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε 19:05.

Αντίθετα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο μόνος εντός του προβλεπόμενου χρόνου, καθώς μίλησε 13:17 λεπτά ενώ είχε 15».

Επισημαίνοντας ότι ίσως είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που τηρεί τον χρόνο στην τοποθέτηση στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε, κατά την ομιλία του ότι είτε θα πρέπει να καταργηθεί το χρονόμετρο και να γίνεται ελεύθερη συζήτηση, ή να τηρείται ο χρόνος.

«Είναι ανεπίτρεπτο να έχει προγραμματιστεί ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσουν 35 λεπτά και να μιλούν δύο ώρες. Ο πρωθυπουργός ζήτησε μια παρέμβαση ενός λεπτού και μίλησε 17 λεπτά. Και όλα αυτά γίνονται σε μια συζήτηση που πιθανόν κάποια παιδιά να την παρακολουθούν καθώς αφορά την Παιδεία», συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη του Νίκου Βούτση η τήρηση του χρόνου.

«Υπάρχει κόσμος που μας παρακολουθεί και δεν αντιλαμβάνεται πώς η Βουλή μπορεί να είναι εκτός κανόνων», συμπλήρωσε.