12 Αυγούστου 2017

Το Περού απελαύνει τον πρέσβη της Βενεζουέλας -Κουτσίνσκι: Μαδούρο, φύγε!

Ο πρόεδρος του Περού κάλεσε τον Νικολάς Μαδούρο να παραιτηθεί, χαρακτηρίζοντάς τον δικτάτορα. Την ίδια ώρα, η Λίμα ανακοίνωσε την απέλαση του πρέσβη της Βενεζουέλας στο Περού.

Ο Μαδούρο έχασε όση αξιοπιστία του είχε απομείνει, έπειτα από τη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης, δήλωσε ο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι (φώτο) στο Reuters.


«Είναι ένας δικτάτορας που διεξάγει ένα πραξικόπημα μέσα από μια νόθα εκλογική διαδικασία με στόχο να αφαιρέσει από το Κογκρέσο τη δυνατότητα να νομοθετεί», τόνισε. Την Πέμπτη ο Μαδούρο προκάλεσε τον «Αμερικανό πρόεδρο του Περού», όπως χαρακτήρισε τον Κουτσίνσκι, να συναντηθούν αυτοπροσώπως για να συζητήσουν μαζί με άλλους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής την κατάσταση στην Βενεζουέλα.

«Δεν πρόκειται να συναντηθώ με τον κύριο Μαδούρο. Συγγνώμη», δήλωσε ο πρόεδρος του Περού. Οταν ρωτήθηκε τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο Κουτσίνσκι απάντησε: «Φύγε!».

Ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων του Περού ανακοίνωσε την απέλαση του πρέσβη της Βενεζουέλας στο Περού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο πρέσβης Ντιέγκο Μολέρο έχει προθεσμία πέντε ημερών για να εγκαταλείψει την χώρα.