18 Αυγούστου 2017

Ελληνοαυστραλός ομογενής αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στην Βαρκελώνη

«Δεν είδα απλά το αυτοκίνητο! Το ένοιωσα», είπε ο Ευστάθιος Βαμβουλιδολόπουλος που παρέμεινε στο χώρο της επίθεσης και έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε θύματα


Από του χάρου τα δόντια γλύτωσε 30χρονος Ελληνοαυστραλός, που βρέθηκε στον μοιραίο πεζόδρομο της Βαρκελώνης όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, το απόγευμα της Πέμπτης.

Πρόκειται για τον Ευστάθιο Βαμβουλιδολόπουλο, που υπηρετεί ως πεζοναύτης στις αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις και βρίσκεται στην Ισπανία για διακοπές.

Το μοιραίο φορτηγάκι πέρασε από μπροστά του, σε απόσταση σχεδόν είκοσι εκατοστών, και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, αξιοποιώντας και την στρατιωτική εκπαίδευση που έχει λάβει, άρχισε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες, όπως δήλωσε στο δίκτυο SBS της Μελβούρνης.

«Αυτό δυστυχώς ήταν το απόγευμά μου! Θάνατος και αίμα παντού! Συγνώμη δεν μπορώ να πώ άλλα... Κλαίω!», δήλωσε συγκλονισμένος.

Ο Ελληνοαυστραλός πεζοναύτης των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας και μάρτυρας της τρομοκρατικής επίθεσης μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα είπε ότι το μοιραίο όχημα πέρασε 20 μόλις εκατοστά από δίπλα του. «Δεν είδα απλά το αυτοκίνητο! Το ένιωσα» είπε και εξήγησε πως το αυτoκίνητο συνέχισε την πορεία του για άλλα 30-45 δευτερόλεπτα προτού σταματήσει. Ο νεαρός ομογενής παρέμεινε στο σημείο, τη στιγμή που εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες κόσμος, προσπαθούσε να βρει καταφύγιο. Έδωσε τις Πρώτες Βοήθειες σε θύματα, προσπάθησε να σταματήσει την αιμορραγία σε άλλους που βρίσκονταν αιμόφυρτοι στον πεζόδρομο.

Ο κ. Βαμβουλιδολόπουλος λέει ότι τις τελευταίες ημέρες συζητούσε με φίλους και γνωστούς ότι η Ισπανία είναι μια τυχερή χώρα, καθώς δεν έχει συμβεί τρομοκρατική επίθεση, όπως στην Αγγλία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Γερμανία.