15 Αυγούστου 2017

Κυριάκος: Αντλούμε δύναμη από την Παναγία-Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί σχεδιασμό, όχι επικοινωνιακή διαχείριση

«Οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα πότε το κράτος κανει καλά τη δουλειά τους και πότε όχι» το αιχμηρό σχόλιο του προέδρου της ΝΔ για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα πύρινα μέτωπα
Στην καταστροφή στην ανατολική Αττική αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του από τα Χανιά όπου βρέθηκε για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «κάρφωσε» την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τα τελευταία 24ωρα λέγοντας ότι «δεν είναι η η κατάλληλη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες άλλωστε οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα πότε το κράτος κανει καλά τη δουλειά τους και πότε όχι».

Όπως επισήμανε η προστασία των περιουσιών των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους. «Αυτό απαιτεί σχεδιασμό και όχι επικοινωνιακή διαχείριση και μετάθεση ευθυνών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα» τονίζοντας ότι «η σκέψη μας είναι σε αυτούς που δοκιμάζονται από τις φωτιές, στους ανθρώπους που βλέπουν με απόγνωση τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, στους πυροσβέστες που δίνουν με προσωπική αυτοθυσία τη μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχήθηκε, τέλος, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τονίζοντας ότι η 15η Αυγούστου «είναι μια ημέρα ξεχωριστή για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία και αυτή η πίστη μας έχει κρατήσει όρθους σε δύσκολες στιγμές».