20 Αυγούστου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Κοντονή-Βορίδης: Διαβάστε τη Μαύρη Βίβλο του κομμουνισμού


[Έβαλα αυτή τη φώτο του Βορίδη
1. Γιατί φρικάρει τα κομμούνια και
2. Μου θυμίζει τα νιάτα μου :Ρ ]

«Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να μη συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».


Η απόφαση του Σταύρου Κοντονή, σημειώνει η Κουμουνδούρου, ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη. «Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη, ιδίως σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά το κυβερνών κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι αντιδράσεις της ΝΔ για τη συγκεκριμένη επιλογή δείχνουν τη σταθερή εμμονή της στη λεγόμενη ‘’θεωρία των δύο άκρων’’ η οποία το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τον ναζισμό».

«Συνιστώ στον κ. Κοντονή να διαβάσει το βιβλίο "Η μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού", ώστε να ενημερωθεί για τα φρικτά τους εγκλήματα» είχε σχολιάσει μέσω twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.


Πάντως, με ανάρτησή του στο Facebook, και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική δυτική χώρα που δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό και κάνει ιδιαίτερα μνεία στα δεινά που υπέστη ο λαός της Εσθονίας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε υμνητής του ναζισμού, από την Σοβιετική κομμουνιστική μπότα».

«Κομμουνισμός και ναζισμός δεν μπορεί να είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, με αφορμή την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για συμμετοχή σε συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Όπως είπε η κυρία Γιαννακάκη, ο ναζισμός είχε μονό μια μαύρη εκδοχή, ενώ ο κομμουνισμός είχε πολλές εκδοχές που γέννησαν πολλά ρεύματα, ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνεται προσπάθεια ταύτισης των δυο.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/353468/suriza-anistoriti-kathe-apopeira-exisosis-tou-nazismou-me-ton-kommounismo-1/