02 Αυγούστου 2017

Εφεραν αυγουστιάτικα τροπολογία στη Βουλή για τις μέδουσες στον Κορινθιακό

Τροπολογία προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς φαινομένου της παρουσίας μεδουσών στις θαλάσσιες περιοχές κατά μήκος της ακτογραμμής του Κορινθιακού, καταθέτει η κυβέρνηση.


Σημειώνεται ότι όπως ομολόγησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, το ζήτημα της εμφάνισης των μεδουσών, χωρικά για τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό Κόλπο, έχει εντοπιστεί από τον Μάιο. Tα μέτρα, ωστόσο, εξαγγέλθηκαν μόλις σήμερα.

Η τροπολογία που κατέθεσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής, ανάβει το πράσινο φως στους επιχειρηματίες, επιτρέποντας τους να τοποθετήσουν πλωτές εγκαταστάσεις και δίχτυα, ως μέτρα προστασίας των λουομένων, καθώς θα λειτουργήσουν ως «ανάχωμα» στη διέλευση των μεδουσών προς τις ακτές!

Υπενθυμίζεται πως η επέλαση κοπαδιών από μέδουσες, από τις αρχές της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, ερήμωσε τις περισσότερος πολυσύχναστες παραλίες, αφού οι λουόμενοι απέφευγαν να να τις επισκεφθούν. Αποτέλεσμα της κατάστασης ήταν οι επιχειρηματίες εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται από Καστελλόκαμπο Πατρών έως Λαμπίρι Αιγιαλείας, να οδηγηθούν σε οικονομική καταστροφή καθώς όπως έχουν ήδη καταγγείλει το καλοκαίρι για αυτούς χάθηκε, λόγω της κωλυσιεργίας των υπεύθυνων φορέων να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα των μεδουσών.

Την Τετάρτη, μάλιστα θα αποστείλουν έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους, μέσω του οποίου θα ζητούν τη μείωση των δημοτικών τελών, καθώς ο τζίρος των καταστημάτων τους δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στην εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεών τους.