14 Αυγούστου 2017

«Σκέπασαν» τον αττικό ουρανό οι καπνοί και έφτασαν μέχρι την Κρήτη

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στα βόρεια προάστια της ΑθήναςΜέχρι τα βόρεια προάστια της Αττικής έχει φτάσει η μυρωδιά του καπνού από τη μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο και τον Βαρνάβα, δημιουργώντας πραγματικά αποπνικτική ατμόσφαιρα.


Ο ουρανός της Αττικής έχει σχεδόν... μαυρίσει μέχρι πάνω από περιοχές όπως το Μαρούσι, το Χαλάνδρι και το Ψυχικό, ενώ η εικόνα αυτή είναι ορατή σχεδόν απ' όλο το Λεκανοπέδιο.

Στις βόρειες περιοχές της Αθήνας, ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει.

Αλλά ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, πάνω από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό οι καπνοί από την μεγάλη πυρκαγιά με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Ανατολική Αττική, έχουν σκεπάσει τον ουρανό, σε μία μέρα που αναμενόταν ηλιόλουστη...

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές:




Απίστευτο: Μέχρι την Κρήτη έφθασε ο καπνός από τη φωτιά στον Κάλαμο -Δείτε φωτογραφία από το δορυφόρο [εικόνες]

Μέχρι την Κρήτη έχει φτάσει ο καπνός από τις μεγάλες φωτιές που κατακαίουν την ανατολική Αττική…

Στον κάμπο της Μεσαράς υπάρχει ένα νέφος και μυρωδιά καπνού, η ατμόσφαιρα είναι θολή, ενώ πολύ περισσότεροι καπνοί υπάρχουν στο φαράγγι του Ζαρού, όπως αναφέρει το e-mesara.gr, βάσει πληροφοριών αναγνωστών του.

Τα Χανιά έχουν δεχτεί τη μεγαλύτερη ποσότητα καπνού, όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική, ενώ υπάρχει περιοχή που δεν βλέπεις ούτε στα 10 μ. από τον καπνό…

Καπνός υπάρχει και στην Ιεράπετρα. 

Φωτογραφία: Neakriti.gr

Το περιστατικό επιβεβαιώνει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μάλιστα ο κ. Μαραγκάκης, Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης στο Πυροσβεστικό Σώμα, δηλώνει στο neakriti.gr:

«Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Όταν ο άνεμος είναι ευνοϊκός, τότε έχουμε τέτοια φαινόμενα στην Κρήτη».

Παράλληλα, ανέφερε: «Το νέφος από τη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής είναι αισθητό σε διάφορα σημεία της Κρήτης, όπως η Μεσσαρά και τα Σφακιά».

Όπως ήταν φυσικό, η αναστάτωση για τους κατοίκους του Λασιθίου ήταν πολύ μεγάλη. Ιδιαίτερα την ώρα που σπίτια και δάση καίγονται στην Αττική, ο φόβος «αυξήθηκε» κατακόρυφα.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική καθησυχάζει ότι δεν πρόκειται για κάποια πυρκαγιά στην Κρήτη.

Εικόνα από τον δορυφόρο Sat24 που φαίνεται ο καπνός που φτάνει στην Κρήτη…